Budi dio naše mreže

HRVATSKO NADZEMLJE Treba li se preko ljeta uzeti godišnji od Boga?

Hrvatsko nadzemlje je u srijedu, 19. lipnja, održalo svoj posljednji susret devete sezone pod nazivom "Lito - Odmor od Boga?".

/ mp

Pitanje je to s kojim se s početkom ljeta suočavaju mnogi mladi, a kako spriječiti da odmor od svakidašnjih obveza postane i odmor od Boga, okupljenima je pokušao približiti don Darijo Čorić, župnik župe Kaštel Novog.

Na samom početku predavanja naveo je neke asocijacije na ljeto: more, plaže, sunce, fjaka, kafići i zabavna glazba, a potom istaknuo pozitivne i negativne strane koje nam nudi ljetni odmor.

Don Dario Čorić

Don Čorić izdvojio je tri vrste odmora: psihički, fizički i duhovni. Ono što se može primijetiti jest da se kroz vrijeme akademske godine u Crkvi nudi obilan duhovni sadržaj, dok je tijekom ljeta takva ponuda oskudna. Bez obzira na to, naglašava kako je potrebno posvijestiti da je propust odlaska na svetu Misu nedjeljom smrtni grijeh. Nameće se pitanje; Je li potreban odmor od Boga, ako nam raširene ruke na križu govore da bi radije umrle za nas, nego živjele bez nas?

U Svetom pismu piše “Bez prestanka molite!”, a molitva je također naš svakodnevni rad i obaveze, duhovna glazba i trud kroz koje je moguće u svakom trenutku proslavljati Boga.

Dobro je ljeti promijeniti sredinu i ambijent kako bismo naučili nešto novo, ali i cijenili sve što nas čeka kad se vratimo u svakodnevicu. Na koncu svog izlaganja don Darijo poručuje: “Budite ono što jeste. Iskoristite mladost i ljepotu, ali nemojte da vam grijesi mladosti dođu na naplatu u starosti!”

Članovi Hrvatskog nadzemlja pripremili su zanimljive skečeve i filmove koje će biti moguće pogledati na njihovim društvenim mrežama. Glazbeni ures susreta ponudili su mladi iz VIS-a “Gloria” s Kmana.

Mladoj publici obratio se i studentski kapelan i povjerenik za mlade Splitsko-makarske nadbiskupije don Mihael Mišo Prović, sa zahvalom za još jednu uspješnu sezonu Hrvatskog nadzemlja. Potom je na pozornicu pozvao sve članove Nadzemlja, a sve zainteresirane mlade koji im se žele pridružiti, pozvao je da se prijave na rujanski motivacijski razgovor.

Program susreta završen je prigodnom meditacijom i pjesmom, a mladi su ostali u druženju uz prigodni domjenak.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja