Budi dio naše mreže

Da se suvremeno novinarstvo otelo kontroli po pitanju jezika i govora, ustvrdili su to mladi iz Hrvatskog Nadzemlja u videu kojeg su pripremili i objavili na društvenim mrežama.

/ mp

Iz Hrvatske katoličke mreže poručujemo im: Bravo!

Kaže li se da li ili je li, no međutim ili pak no ili međutim, doznajte u videu:

Hrvatsko Nadzemlje je udruga koja okuplja mlade katolike na redovitim mjesečnim susretima gdje raspravljaju o važnim društvenim pitanjima. Posljednji njihov susret govorio je o suvremenom novinarstvu koje teži senzacionalizmu.

Naime, video je povezan sa susretom u Splitu održanim u utorak, 21. studenoga, pod nazivom “Zadnji susret nadzemlja” čime su izazvali pomutnju među mladima. Zapravo je bio zadnji susret u ovoj liturgijskoj godini koja završava u nedjelju, 25. studenoga.

Cilj je međutim bio posvijestiti vještu taktiku manipulacije medija koji iz konteksta jako često ili gotovo uvijek izvlače bombastične naslove koji u javnosti izazovu pogrešna poimanja i netočne zaključke. Tema susreta su, naime, bili upravo mediji kao glavna pokretačka snaga današnjice. Njihovu problematiku je stručno razradio i mladima prenio gost predavač fra Mario Knezović.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja