Budi dio naše mreže

Udruga Kristov Stol - Misijska Europska Inicijativa i Grad Zagreb i ove godine organizirali su prigodno obilježavanje blagdana Svih svetih i Dušnoga dana - svečanim projekcijama na zagrebačkim fontanama.

/ im

Nakon uspjele i zaživjele tradicije Noći otvorenih crkvi, uoči Svih Svetih, već petu godinu zaredom prikazuju se projekcije hrvatskih svetaca, blaženika i slugu Božjih na zagrebačkim fontanama u organizaciji udruge “Kristov stol” i Grada Zagreba. Povodom ovogodišnje projekcije razgovarali smo s Drinom Ćavar, predsjednicom udruge “Kristov stol”

“Uoči blagdana Svih Svetih proiciraju se likovi hrvatskih svetaca i blaženika, ali između njih i likove sv. Ivana Pavla II.  i sv. Majke Terezije koje na neki način smatramo hrvatskim zaštitnicima i svecima. Tom projekcijom obilježavamo veliku noć uoči blagdana Svih svetih u vjeri da ti sveci blagoslivljaju naš grad”, rekla je Ćavar. Naglasila je kako isto tako rade i uoči blagdana Dušnog dana. “Projiciramo likove slugu Božjih koji su sahranjeni u zagrebačkim crkvama i na Mirogoju, a to su Marica Stanković, fra Vendelin Vošnjak, fra Aleksa Beniger, fra Ante Antić, kardinal Franjo Kuharić, kardinal Franjo Šeper i biskup Josip Lang”, istaknula je.

Na koncu Drina Ćavar pozvala je sve  građane da dođu do zagrebačkih fontana i uživaju u projekciji hrvatskih svetaca, blaženika i slugu Božjih.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja