Budi dio naše mreže

U srijedu i četvrtak, 6. i 7. srpnja, četiri i pol mjeseca nakon izbijanja rata u Ukrajini, Hrvatski Caritas uputio je u Lviv tri tegljača sa 35,5 t. humanitarne pomoći nastavljajući slati pomoć ratnim stradalnicima za koje u brojnim kolektivnim smještajima, ustanovama i putem mreže župnih Caritasa od početka rata skrbi nacionalni ukrajinski Caritas Spes.

/ mp

Najnovija pošiljka sastoji se od više od 110.000 različitih „Podravkinih“ gotovih jela u pliticama nabavljenih novčanim darovima hrvatskih tvrtki i građana u sklopu akcije Hrvatskog Caritasa „Pomoć za Ukrajinu“. Gotova je jela već u više navrata Hrvatski Caritas slao u Ukrajinu odgovarajući na izravne zamolbe za takvim prehrambenim proizvodima Caritasa Spes, koji je, prema riječima njegove projektne menadžerice Mire Milavec „od korisnika iz istočnih krajeva Ukrajine, gdje nema velikih mogućnosti za dostavu i pripremu hrane, dobio povratne informacije o dobroj prihvaćenosti i velikoj potrebi za takvom hranom“. 

Slanjem već 24 tegljača humanitarne pomoći izravno u Ukrajinu, Hrvatski Caritas nastoji u skladu sa svojim mandatom nacionalnoga Caritasa, kojemu je osnivač Hrvatska biskupska konferencija, u suradnji s partnerskim Caritasom Spes, jednom od dviju nacionalnih Caritasovih organizacija u Ukrajini, najučinkovitije kanalizirati materijalne i novčane darove prikupljene u Hrvatskoj prema najranjivijim zajednicama ratnih stradalnika u Ukrajini.

Iz distributivnog centra Caritasa Spes u Lavovu, kamo bi sva tri tegljača trebala stići tijekom petka 8. srpnja, 886.000 kuna vrijednu pošiljku već pripremljenih pojedinačno pakiranih obroka Caritas Spes će – u skladu sa sigurnosnim uvjetima i logističkim mogućnostima – razaslati u ratom zahvaćena područja na jugu i istoku zemlje, od Odese i Dnjipra do Slovjanska i Harkiva. 

Hrvatski Caritas zahvaljuje svima koji su novčanim ili materijalnim darom, na www.caritas.hr ili u nekom od župnih ili nad/biskupijskih Caritasa, kao i  pozivom na donacijski telefon 0609010  omogućili da nužno potrebna pomoć stigne najugroženijim pojedincima i obiteljima u ratnim razaranjem i stradanjima zahvaćenoj Ukrajini.

KONTAKT: caritas.croatia@caritas.hr; 015635045; 0912635011 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja