Budi dio naše mreže

Na Svjetski dan multiple skleroze MS TIM Hrvatska tradicionalno organizira MS walk na Bundeku. Međutim, zbog izvanredne epidemiološke situacije, iz tima pozivaju sve da se 30. svibnja u 17 sati u povodu šestog hrvatskog hoda za oboljele od multiple skleroze odazovu na drugačiji način.

/ at

Na Svjetski dan multiple skleroze tradicionalno se održava MS walk na Bundeku na kojem se tradicionalno okupi veliki broj oboljelih koji simboličnim hodom oko jezera upozoravaju na brojne probleme s kojima se susreće preko 7 tisuća oboljelih u Hrvatskoj. Ove godine zainteresirani su se trebali okupiti 29. svibnja uoči Svjetskog dana multiple skleroze jer je isti 30. svibnja kada se u Hrvatskoj obilježava Dan državnosti.

Zbog pandemije koronavirusa ove godine nije moguće okupiti se u velikom broju na Bundeku zbog čega iz MS TIM-a Hrvatska pozivaju sve oboljele, ali i cjelokupnu hrvatsku javnost da 30. svibnja u 17 sati hodaju za sve koji to ne mogu. “U 17 h pozivamo sve da hodaju u svojim dvorištima, parkovima, oko svojim zgrada ili u stanovima i kućama. Mjerite svoje korake i dodajte ih u naš brojač koji će biti na web stranicama udruge i pokušajmo skupiti najveći broj koraka za oboljele od multiple skleroze. Na ovaj dan 30. svibnja na Svjetski dan multiple skleroze neka se svaki korak broji. Hrvatska će na ovaj dan brojati korake za oboljele od multiple skleroze.

Brojač koraka biti će javno dostupan, a sve vaše slike i snimke koraka šaljite na naše društvene mreže i podijelite ih na svojim profilima uz #MStimHodamZaOneKojiNeMOGU  #MSwalk2020 #SvakiKorakSeBroji. Na ovaj dan simbolično je odjenuti narančastu boju, a na majice možete ispisati MS tim Hodam za one koji ne mogu ili Svaki korak se broji. Majice ćete moći naručiti u udruzi MS tim Hrvatska putem naših web stranica ili osobno u Vinkovcima, Splitu i Zagrebu gdje će vam ih dati naši volonteri. Za  oboljele majice su besplatne.

Oboljeli od multiple skleroze trenutno su posebno ugroženi jer su kronično oboljeli. Najviše su ugroženi oboljeli koji su na drugoj liniji terapija koje se čak tijekom epidemije izbjegavaju koristiti te su mnogi od nas bez terapije, što nažalost može dovesti do pogoršanja naše bolesti. Većina nas slobodno će se moći ponašati i živjeti normalno tek po pronalasku lijeka za koronavirus ili cjepiva.

Podržite nas i uključite se u akciju Svaki korak se broji i Hodajte s nama hodajte za one koji ne mogu. Sve snimke i fotografije kao i broj koraka postavit ćemo na naše društvene mreže i na našu web stranicu mstim.hr”, naveli su iz MS TIM-a.

Akcija MS walk održava se pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića.

Tema Svjetskog dana MS-a 2020.-2022. je povezanost, a kampanja će se zvati MS Connections. Kampanja se odnosi na izgradnju povezanosti u zajednici, samopovezivanje i povezanost s kvalitetnom zdravstvenom skrbi. Oznaka kampanje je “povezujem, povezujemo se”, a hashtag kampanje je #MSConnections.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja