Budi dio naše mreže

Grad Velika Gorica 13. prosinca slavi svoju zaštitnicu sv. Luciju. Učenici 1. c i 7. a razreda OŠ Nikole Hribara darivali su učenike 7. a razreda Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica. A kako je do toga došlo?

/ Snježana Kirinić Grubić

Lucija, dva Antonija, Josip, Aleksandar i njihova “Raska” Marija pisali su pismo sv. Nikoli. Pripremili su i darove ako on navrati sa svojim pomoćnicima. A kako sv. Nikola ima puno posla zamolio je sv. Luciju da se pobrine oko napisanih želja. Želje su bile skromne. U jednom od pisama našla se želja za slušalicama za mobitel koje će onemogućiti da se “Raska” ljuti zbog ometanja i slušanja preglasne glazbe, stoji na Facebook stranici Vgradu.

I razrednica, “Raska”, imala je želju, poželjela je pjesmu koja se desetljećima pjeva u vremenu iščekivanja Božića. Predragi gosti su stigli u brojem mali 7a. Bila su to djeca iz 1. c i 7. a razreda OŠ Nikole Hribara predvođena njihovim učiteljicama – vjeroučiteljicom Marijom Patrlj, koja je dobila od sv. Lucije poticaj da je uprizori, i učiteljicom Ksenijom Petrlin Jurić uz pratnju mama, novinara…

Donijeli su darove, baš one koje su učenici u pismima poželjeli, zapjevali adventsku želju – pjesmu i na kraju spontano djevojčici Luciji, koja je sve pratila preko kamere “Raskinog” mobitela, čestitali imendan. Bilo je jako dirljivo jer su i ostala djeca iz Centra, učenici 7.a, sve pratili preko mobitela. Naime, početkom tjedna učenici su završili doma u izolaciji. Jedini učenik iz 7.a razreda Centra, koji nije u izolaciji, Aleksandar podijelio je posjetiteljima male poklone zahvale. Okrijepili su se čajem i bombonima iz čizmice, a ‘Lucija’ im je podijelila sličice s molitvom sv. Luciji. Srca su im bila prepuna. Lucijina je baka već došla po dar, a ostali učenici svoje će darove preuzeti kad izađu iz izolacije.

Evo i videa napravljenog kao rođendanska čestitka gradu kojeg svojom zaštitom prati sveta Lucija.

https://youtu.be/-L8P7uUyRuQ

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja