Budi dio naše mreže

Svakodnevno u programu Hrvatskog katoličkog radija u 9 sati i 30 minuta hodočasnici i duhovnici Marijanskog zavjeta za Domovinu, (a u hodočašće je uključeno više od 150 svećenika iz svih krajeva Hrvatske) javljaju se uživo s najnovijim informacijama, dojmovima i svjedočanstvima s hodočasničkog puta. Mrežna stranica Hrvatske katoličke mreže svakodnevno objavljuje Hodočasnički dnevnik.

/ fe

Hodočasnici su u utorak krenuli iz Vinkovaca prema Vođincima. Dan su započeli misnim slavljem koje je u crkvi sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima predvodio p. Ike Mandurić.

Nakon mise krenuli su prema Ivankovu u društvu hrvatskog branitelja Marijana Almaša.

Iz Vinkovaca je krenulo 16 hodočasnika, a njihova radost je svakim danom sve veća jer se njihov broj postupno povećava. Na ulazu u Ivankovo župljani su dočekali hodočasnike s okrjepom te ih otpratili do crkve i župnog Caritasa. Volonteri Caritasa izgradili su prekrasnu okolinu crkve, kapelicu – špilju Gospe Lurdske, u čijem hladu su se odmorili i pomolili.

U Vođincima je hodočasnike dočekao župnik vlč. Anto Šišo sa svojim župljanima. Okrjepivši se fizički, u zajedništvu su krenuli prema župnoj crkvi Kraljice Svete Krunice.

Nakon molitve, župnik Ante Šiško ukratko je okupljenima predstavio župu i župnu crkvu te uputio hodočasnike u obitelji domaćine koji su ih velikodušno i srdačno primili.

Večernje zajedništvo zajednica je okrunila klanjanjem za svećenike u našoj domovini, koje se u župi organizira svakog utorka. Tako je na prekrasan molitveni način Gospodinu izražena zahvala za ovaj radošću i mnogim sadržajima ispunjen hodočasnički dan.

Ovogodišnje peto zavjetno hodočašće krenulo je 8. lipnja iz Osijeka, a završava 21. kolovoza u Dubrovniku. Sve informacije, podatke o rutama i način prijave potražite OVDJE.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja