Budi dio naše mreže

Hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke, kao i 300. Zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba, održat će se ove godine u subotu i nedjelju 9. i 10. rujna.

/ mdj

Hodočašće mladih održava se pod geslom ”Od koljena do koljena dobrota je njegova“ (Lk 1, 50), a ide rutom iz Sesveta do Marije Bistrice. Hodočašće će započeti svetom misom u 9 sati u Župi Svih svetih u Sesvetama, a nakon toga se kreće pješice prema Mariji Bistrici. Mladi dolaze u Sesvete u vlastitoj organizaciji.

Ove godine predviđen je smještaj i spavanje u šatoru i u školi, stoga je važno ponijeti sa sobom sve što je potrebno (vreće za spavanje, toplija odjeća i obuća u slučaju kiše).

Mladi će se sutradan, u nedjelju 10. rujna, pridružiti hodočašću vjernika grada Zagreba u svečanoj procesiji nakon koje slijedi euharistijsko slavlje koje će predvoditi nadbiskup Dražen Kutleša. Nakon euharistijskog slavlja i okrepe mladi će se vratiti organiziranim prijevozom (autobusima) u 14.30 sati prema Zagrebu. Autobusi će se vratiti na sljedeće postaje u Zagrebu: okretište Dubec, sajmište Velesajam i okretište Črnomerec.

Radi lakše organizacije potrebno je da Župa prijavi točan broj mladih hodočasnika, najkasnije do 6. rujna. Pri tom je potrebno ispuniti tablicu za prijavu koja se preuzima na mrežnim stranicama Ureda za pastoral mladih ili OVDJE te istu poslati elektroničkom poštom na adresu: mladi@zg-nadbiskupija.hr.

Pripremni sastanak voditelja skupina održat će se u četvrtak 7. rujna u 20 sati, u prostorijama Nadbiskupijskog pastoralnog instituta (Kaptol 29a). Na sastanku će voditelji izvršiti uplatu za sve prijavljene i preuzeti hodočasničke majice. Prilog za organizaciju hodočašća iznosi 12 eura po osobi.

Program hodočašća

Subota:
· Sveta misa u Sesvetama u 9 sati (predvodi povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije vlč. Filip Šešek) – ove godine tim putem hodočaste mladi Zagrebačke nadbiskupije;
· po dolasku u Mariju Bistricu mladi se smještaju u šator i školu;
· u 18.30 sati ulazna procesija od kapele sv. Ladislava u svetište Majke Božje Bistričke – procesiji se pridružuju Nadbiskup i biskupi, te mladi Zagrebačke nadbiskupije;
· u 20 sati Služba svjetla – procesija sa svijećama uz molitvu i pjesmu na Kalvariji (u slučaju jače kiše održat će se skraćena Služba svjetla bez hodanja Kalvarijom);
· nakon Službe svjetla u 21.30 sati u šatoru će se održati prigodni glazbeni program;
· u 23 sati slijedi klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom – predvode mladi u Bazilici.

Nedjelja:
· U 9 sati Križni put na kojem sudjeluju mladi;
· u 10.30 sati mladi se pridružuju svečanoj procesiji nakon koje slijedi euharistijsko slavlje koje će predvoditi nadbiskup Dražen Kutleša.

 

Foto: Zagrebačka nadbiskupija

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja