Budi dio naše mreže

Prvi "Hod za život, obitelj i Hrvatsku" u Sisku pod geslom "Za zaštitu svakoga života - bez diskriminacije!" održat će se u subotu 20. lipnja s početkom u 10 sati. U lipnju će se hod održati još u dva grada u Zagrebi i Rijeci, a najesen u ostalih pet gradova: Osijeku i Slavonskom Brodu te Splitu, Zadru i Imotskom. Riječ je o miroljubivom hodu građana, koji u radosti, pjesmi i veselju hodaju za zakonsku, društvenu i svaku drugu zaštitu života od začeća do prirodne smrti.

/ mp

Okupljanje i polazak za “Hod za život” u Sisku bit će kod sisačkog robnog centra u 10 sati. Hodat će se šetnicom Slave Štrigla uz rijeku Kupu i nastaviti do paviljona na Šetnici Vladimira Nazora gdje će biti održan prigodan program.

Hod je trebao biti održan u svibnju tijekom tri subote u ukupno osam hrvatskih gradova, odnosno pet gradova gdje je prošlih godina već bio održan i to u: Zagrebu, Osijeku, Splitu, Zadru, Rijeci te u tri nova grada: Slavonskom Brodu, Imotskom i Sisku, ali nije mogao biti održan zbog specifičnog razdoblja u kojem smo se nalazili.

U Zadru održan prvi “Hod za život” 2019. / Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

“Hod za život” u Zagrebu i Rijeci 27. lipnja

U subotu, 27. lipnja, održat će 5. po redu “Hod za život, obitelj i Hrvatsku” u Zagrebu. Ruta kojom će ove godine sudionici Hoda za život hodati je: Trg Republike Hrvatske, Frankopanska ulica, Ilica i Praška ulica i Zrinjevac gdje će biti održan prigodan program. Okupljanje počinje u 10 sati. Geslo ovogodišnjega Hoda glasi: Za zaštitu svakoga života – bez diskriminacije!

Istoga dana “Hod za život” pod geslom “Moja kultura je kultura života” u organizaciji udruge Malaike održat će se i u Rijeci od 10 do 13 sati gdje će nastupiti slijepa glazbenica Bernarda Brunović iz Züricha koja će održati jednosatni koncert. Okupljanje hodača će biti na Titovom trgu, točnije pješačkom mostu u blizini hotela Continental u 10:00 sati. Hodači će se potom kretati Fiumarom prema Jelačićevom trgu gdje će biti održan glazbeni program.

Povorka sudionika inicijative “Hod za život, obitelj i Hrvatsku” koji se 2019. godine održao u Splitu pod geslom “Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj – nerođenu djecu!” / Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Zašto “Hod za život”?

Jedan od naglasaka zašto se “Hod za život” održava je taj da se naglasi kako je život svakog od nas počeo začećem te da naše srce kuca 18. dan od začeća. Želi se pružiti podršku svim majkama i ženama, osobito onima koje se nađu u teškoj situaciji i razmišljaju o pobačaju.

“Hodom za život” podsjeća se kako svi zaslužuju život bez diskriminacije: siromašni, bogati, oni s više i manje obrazovanja, naši djedovi i bake, a osobito oni najslabiji – nerođeni.

Povorka sudionika inicijative “Hod za život, obitelj i Hrvatsku” koji se 2019. godine održao u Splitu pod geslom “Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj – nerođenu djecu!” / Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

“Hod za život, obitelj i Hrvatsku” najesen i u ostalim gradovima

“Hod za život, obitelj i Hrvatsku” održat će se najesen u ostalih pet gradova: Osijeku i Slavonskom Brodu te Splitu, Zadru i Imotskom.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja