Budi dio naše mreže

Šesti nacionalni Hod za život, obitelj i Hrvatsku ove godine će se održati u sedam hrvatskih gradova u četiri različita termina tijekom svibnja i lipnja. Geslo ovogodišnjeg Hoda za život glasi: Za zaštitu svakog ljudskog života – bez diskriminacije! Hod za život prvi put će se održati u Slavonskom Brodu u subotu, 22. svibnja, a okupljanje je u 11 sati ispred Sportske dvorane Vijuš.

/ mp

Ruta kojom će ove godine sudionici Hoda za život hodati je: Sportska dvorana Vijuš (plato ispred dvorane) – Ulica Stanka Vraza – Ulica Vlatka Mačeka – Ulica svetog Florijana – Ulica Matije Mesića – Ulica Petra Krešimira IV – Trg Ivane Brlić Mažuranić gdje će biti održan prigodan program. Okupljanje počinje u 11 sati ispred Sportske dvorane Vijuš.

Uz Osijek, Zagreb, Sisak, Split i Rijeku, ove godine se prvi put pridružuju još dva velika hrvatska grada, Slavonski Brod i Imotski.

Hod za život održan je u Osijeku 15. svibnja dok će Zagreb i Imotski za život hodati 29. svibnja. Hod za život u Sisku će se održati 12. lipnja, a na jesen u Rijeci i Splitu.

Cilj Hoda za život je skrenuti pažnju na znanstvenu činjenicu koja potvrđuje da čovjekov život počinje začećem.

Organizatori poručuju kako imaju društvenu odgovornost protiviti se prekidu života nerođene djece i ideji da bi se drugima život prekidao putem eutanazije. Očekuju od političara na lokalnoj i nacionalnoj razini da štite temeljno ljudsko pravo – pravo na život.

Svih ovih proteklih godina, od 2016. godine, hodalo je više tisuća ljudi, miroljubivo, dostojanstveno u ozračju radosti, pjesme i veselja kako bi iznijeli svoj stav da je ljudski život najveća vrijednost.

Više informacija doznajte OVDJE.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja