Budi dio naše mreže

U Hodu za život jučer je u Zagrebu sudjelovalo i više političara. Zbog predizborne šutnje tek sada objavljujemo i njihove izjave.

/ HKM/Hana Kilijan

Zlatko Hasanbegović iz Neovisnih za Hrvatsku ovako je objasnio svoj dolazak: “Volim život, živim život i svake sam godine ovdje zato što se ovdje ljudi spontano okupljaju. Ovo nije ni politička ni stranačka manifestacija i to je njezina vrijednost. Ova manifestacija pokazuje da, bez obzira na to da se obiteljski život želi ubiti, obitelji žive i postoje te da te vrijednosti nitko ne može demontirati.”

Ladislav Ilčić iz Hrvatskih suverenista je naglasio: “Prihvaćamo znanstvenu činjenicu da život počinje u trenutku začeća. Mislim da će sve ostale ljude, koji se koprcaju u borbi protiv života, priroda prije ili kasnije sustići. Sve što je neprirodno u konačnici propada, a istina da život počinje u trenutku začeća u konačnici pobjeđuje.”

Davor Ivo Stier iz HDZ-a napominje: “Mislim da smo svi jednaki i da svako ljudsko biće ima pravo na život. Nije tu riječ ni o kakvoj represiji nego o tome da se bude na strani života. Zbog toga svake godine s obitelji dolazim na Hod za život.”

Na pitanje hoće li se i kako sudjelovanje na Hodu za život očitovati u njegovom političkom angažmanu, Hasanbegović je odgovorio: “Temelji obiteljskih vrijednosti ne smiju ovisiti o politici. Svi imamo svoju savjest i svoje živote. Bez obzira na politiku, koja je prolazna, potrebno je svjedočiti svaki dan i to je najbolji način zaštite svih obiteljskih vrijednosti.”

Ilčić podsjeća da je njihov zastupnik u Saboru Hrvoje Zekanović predao prijedlog zakona kojim se u potpunosti štiti život. “Nažalost, podržalo ga je svega sedam saborskih zastupnika. No, s ovakvom potporom naroda političari će morati mijenjati svoje mišljenje. Ovo zajedništvo koje danas vidimo među ljudima moramo u konačnici vidjeti i u politici.”

Davor Ivo Stier ističe da se uvijek za obitelj, život i nerođene zauzimao na vidljiv način. “Naravno, svjesni smo da je ovo rasprava koja se tek otvara i da treba puno mudrosti, ali i odlučnosti u zastupanju stavova koji brane život. Dakle, ti stavovi ne idu protiv nikoga, ali idu za život i to je ono što smatram da je bitno naglasiti.”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja