Budi dio naše mreže

Nakon što su Hrvatske rukometne reprezentativke upisale treću pobjedu na Europskom prvenstvu u Danskoj i izborile prolaz u drugi krug natjecanja, rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić i sveučilišna zajednica čestitali su hrvatskim reprezentativkama i studenticama druge godine diplomskog studija Psihologija Dori i Larissi Kalaus na izvanrednom uspjehu.

/ mp

Rektor Tanjić u svojoj osobnoj čestitci je napisao:

“Poštovane Larissa i Dora, u ime cijele naše sveučilišne zajednice i u svoje osobno ime čestitam vam od srca na sjajnom uspjehu koje ste postigle zajedno s hrvatskim rukometnim reprezentativkama na Europskom rukometnom prvenstvom za žene u Danskoj. Oduševljeni smo vašim rezultatom, srčanom igrom i timskim duhom. Želimo vam puno Božjeg blagoslova i uspjeha u daljnjem natjecanju.”

U svojoj čestitci rektor je čestitao i ostalim igračicama, izborniku Nenadu Šoštariću i stručnom timu, poželjevši im puno uspjeha i Božjeg blagoslova u daljnjem natjecanju.

Studentice Dora i Larissa zahvalile su HKS-u što je uz njih video porukom: 

Da Hrvatsko katoličko sveučilište brine o svojim vrhunskim sportašima, dokaz su i stipendije koje se dodjeljuju svake godine. Prošle akademske godine 2019./2020. dobitnice su bile blizanke Kalaus. 

U svojoj zahvali Sveučilištu Dora Kalaus je napisala:

“Ova stipendija za mene znači mnogo, a posebice mi je draga jer služi kao priznanje za moj naporan rad redovne studentice psihologije na Hrvatskom katoličkom sveučilištu i seniorske reprezentativke Republike Hrvatske te igračice jednog od najtrofejnijih klubova naše države, Rukometnog kluba Lokomotiva. Stipendija Hrvatskog katoličkog sveučilišta pruža mi određenu neovisnost i otvorila je mogućnost ne samo meni, već i mojim roditeljima.

Naposljetku, ova stipendija u meni budi nadu da će se, unatoč nedaćama koje postoje u našoj zemlji, i u budućnosti cijeniti trud i rad te će na kraju dana oni biti i nagrađeni. Stoga, još jednom od srca zahvaljujem i nadam se da će ova stipendija biti poticaj, kako meni tako i drugima oko mene, u ovoj našoj maloj sveučilišnoj zajednici na daljnji trud i rad jer se pokazalo da se na Hrvatskom katoličkom sveučilištu trud i rad zaista cijeni.”

Njezina sestra Larissa u svojoj zahvali Sveučilištu za dodijeljenu stipendiju je napisala:

“Dobivanje stipendije predstavlja potvrdu mog rada tijekom studija psihologije i istovremeno aktivnog bavljenja rukometom u rukometnom klubu Lokomotiva, ali i hrvatskoj seniorskoj rukometnoj reprezentaciji. Stipendija predstavlja poticaj za daljnji rad i ulaganje truda u ispunjavanju vlastitih snova, koji podrazumijevaju odlazak na Olimpijske igre, kao i rad u struci gdje ću, nadam se, moći pomagati drugim ljudima.

Studij na HKS-u me naučio koliko se naporan rad i trud isplati, koliko je važno tražiti pomoć kad ti je potrebna te koliko je dobar osjećaj davati drugima u situacijama kad možeš.”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja