Budi dio naše mreže

Hrvatska katolička misija (HKM) Wiesbaden, predvođena fra Kristijanom Montinom i brojnim pastoralnim suradnicima, ove godine slavi 50. obljetnicu svoga postojanja, a za svoga sveca zaštitnika izabrala je sv. Antuna Padovanskog.

/ im

Proslava velikoga jubileja priprema se za 24. i 25. rujan 2022. godine. Naime, 24. rujna bi trebala biti akademija u povodu ove velike obljetnice, a sljedećega dana, 25. rujna, svečano misno slavlje koje će predvoditi kardinal u miru Vinko Puljić u zajdništvu s mnp. provincijalom Bosne Srebrene fra Zdravkom Dadićem, prenosi portal Bosne Srebrne.

Posebno smo radosni što je biskup Limburga dr. Georg Bätzing svojim dopisom od 21. srpnja 2022. udijelio ime patrona našoj misijskoj zajednici te ćemo odsada i službeno slaviti svetoga Antu Padovanskog kao zaštitnika HKM Wiesbaden. U vjerničkoj zajednici to slavlje neće biti neobično jer godinama vjernici časte ovoga velikog sveca. U crkvi je postavljen i blagoslovljen kip sv. Ante te je uređen vrt. Tako je ovim dopisom stavljen pečat na uzdanje svih članova Misije u zagovor sv. Ante, što nas posebno raduje.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja