Budi dio naše mreže

Nakon pet godina rodiliste u Gospiću ponovo je prepunjeno: rođeno je 11 beba, od kojih jedna carskim rezom. Morali su naručiti još jastučića za bebe, imali su ih samo 10.

/ vž

“Obzirom na demografske trendove mislimo da je ovakve vijesti potrebno podijeliti”, istaknula je ravnateljica gospićke bolnice  Sandra Čubelić, inače pedijatrica, u priopćenju za javnost.

Svi kažu da ovo mora biti rezultat opuštanja nakon uzbudljivog svjetskog nogometnog prvenstva. Nismo provjeravali, ali nam je drag baby boom ma koji razlog bio”, rekla je Čubelić za Hinu.

Dodala je kako je inače uobičajeno da u rodilištu imaju dvoje, troje, najviše četvero novorođenčadi odjednom, a zna se dogoditi da i po nekoliko dana u nizu ne bude ni jednog poroda.

Djevojčice su brojnije, sedam naprama četiri i sve su iz obitelji s područja Ličko-senjske županije. Roditelji su bebama dali imena Lana, Nina, Lucija, Miloš, Emili, Željka, Leon, Nela, Maša, Željko i Dragan.

“Inače smo zbog intenzivne gradnje i rekonstrukcije kirurških operacijskih sala, rodilište smanjili za više od polovine uobičajenog prostora i svaki centimetar nastojali dobro iskoristiti, pa pomalo vlada pozitivna gužva i uzavrela radna atmosfera. Vrijedne djelatnike rodilišta to ne ometa u svakodnevnom poslu i aktivnostima, čak i u uvjetima ponovljenog Baby booma!” istaknula je ravnateljica. Sve su bebe i rodilje zdrave i dobro se osjećaju.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja