Budi dio naše mreže

Ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije, preč. dr. Drago Tukara primio je 23. ožujka 2021. u pastoralnim prostorima Nadbiskupskog vikarijata u Osijeku predstavnike Grada Osijeka, koji su i ove godine odučili uskrsnicama darivati korisnike Caritasova Centra za prihvat beskućnika.

/ im

Uz ravnatelja Tukaru i djelatnike Caritasa – Mišu Lukačevića, Oliveru Balatinac, Maju Cindrić, Nikolinu Ivanda i Ivu Sedmak – nazočili su: Drago Šerić, prvi potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka, Romano Kristić, pročelnik Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Grada Osijeka te Romana Kovačević, pomoćnica pročelnika Kristića.

Centar za prihvat beskućnika

Ravnatelj je izrazio dobrodošlicu prisutnima te zahvalio na nastavku suradnje Caritasa i Grada Osijeka u realizaciji projekta Centra za prihvat beskućnika. Ovom dobrom suradnjom i godine u godinu potvrđuje se da Caritas i Grad Osijek misle jedni na druge, rekao je doc. dr. Tukara. U nastavku susreta istaknuo je kako događaji okupljaju i tjeraju ljude na suradnju, otkrivaju tko je čovjek, kakvo je društvo prema čovjeku te ima li senzibiliteta, suosjećajnosti za čovjeka.

Centar za prihvat beskućnika

Pozdravljajući i prisutne korisnike Centra za prihvat beskućnika, Tukara je rekao kako nije lako nositi naziv beskućnik, a zatim je uputio da Grad Osijek i Caritas ne mogu riješiti probleme beskućnika, ali ih mogu detektirati i zajedno s društvom raditi na ublažavanju, zacjeljivanju rana. „Trudimo se našim korisnicima Centra za prihvat beskućnika olakšati život. Mi u Caritasu to radimo cijele godine, ali kada dobijemo podršku Grada, donatora i drugih poduzeća koja imaju osjećaj za naše korisnike – onda nam je lakše“, naglasio je.

Centar za prihvat beskućnika

Potpredsjednik Šerić rekao je kako je Grad Osijek ponovno donio odluku da korisnicima Centra za prihvat beskućnika uruči poklon karticu Zagrebačke banke u iznosu 300 kn, što će svakom korisniku sigurno dobro doći. Uz to, korisnici su na dar dobili i košaru različitih proizvoda za njihove potrebe u cjelodnevnom boravku. Šerić je zahvalio Caritasu i Nadbiskupskom vikarijatu na dobroj suradnji, kao i djelatnicima Centra za prihvat beskućnika te je rekao da bez obzira na to što dolaze novi izbori – tko god bude novi gradonačelnik i bude u vodstvu Grada – sigurno će nastaviti suradnju s Caritasom. „Ugodna i kvalitetna dugogodišnja suradnja s Caritasom potvrđena je kako lijepim riječima, tako i djelima“, rekao je pročelnik Kristić, a korisnicima Centra za prihvat beskućnika je poručio: „Sretan Uskrs svima sa željom da u budućnosti svi nađete možda neki bolji i kvalitetniji životni put kroz aktivaciju na tržištu rada, a na zadovoljstvo svih.“

Centar za prihvat beskućnika

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja