Budi dio naše mreže

"Budimo odgovorni i iskreni jedni prema drugima kako bismo mogli pružiti skrb bolesnom hrvatskom čovjeku”, poručila je za HKR glavna medicinska sestra KBC-a Zagreb Ana Ljubas, koja je govorilo o preopterećnosti zdravstvenog sustava u vrijeme pandemije.

/ ps

“Za sada još uvijek hvala dragom Bogu radimo normalno”, poručila je glavna medicinska sestra KBC-a Zagreb, Ana Ljubas, za Hrvatski katolički radio. Hrvatska iz dana u dan broji sve više slučajeva zaraze koronavirusom, što je znatno otežalo rad liječnicima te se govori o preopterećenosti zdravstvenoga sustava i lošem stanju u nekim KBC-ovima. Ležajevi su se počeli pripremiti i u zagrebačkoj Areni za prijam onih koji boluju od Covid-19.

Ljubas je rekla kako unatoč za sad dobroj organizaciji na Rebru, osoblje je opterećeno. Među ostalom, “Moraju brinuti da ne donesu Covid doma, a isto tako moraju brinuti da i oni ostanu zdravi kako bi imao tko skrbiti za bolesnike, a treće, moraju štititi svoje bolesnike”. Stoga, pozivaju zdravstvene djelatnike, ali i cijelo hrvatsko pučanstvo da potiču jedni druge na odgovorno ponašanje kako ne bi došlo do težih scenarija.

Počet će se razbolijevati liječnici i neće biti onih koji će se moći brinuti za one koji imaju Covid. Ono što ne smijemo nikako zaboraviti – uskratit ćemo na taj način skrb bolesnom hrvatskom čovjeku od bilo koje druge bolesti.

Preopterećenje KBC-a, tvrdi Ljubas, dovelo bi do poteškoća na više ‘frontova’. “Počet će se razbolijevati liječnici i neće biti onih koji će se moći brinuti za one koji imaju Covid. Ono što ne smijemo nikako zaboraviti – uskratit ćemo na taj način skrb bolesnom hrvatskom čovjeku od bilo koje druge bolesti”, naglasila je glavna medicinska sestra.

Zaključila je kako ne postoji bolnica na svijetu koja nema manjak zdravstvenog osoblja, pa tako ni u Hrvatskoj. “Budimo odgovorni i iskreni jedni prema drugima kako bismo mogli pružiti skrb bolesnom hrvatskom čovjeku”, poručila je.

Konferencija za medije uoči početka 11. kongresa Hrvatskog kardiološkog društva koji se održava od 3. do 6. 11. 2016 u hotelu Westin. Na konferenciji su govorili Davor Milicic, Ana Ljubas i profesor David Wood./Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja