Budi dio naše mreže

"Želja nam je da na Božić nitko ne bude sam, i da nitko ne bude gladan", poručuje voditelj Pučke kuhinje na zagrebačkom Svetom Duhu fra Vladimir Vidović nadodajući kako se broj onih koje treba nahraniti povećava.

/ mp

[BOŽIĆ SOLIDARNOSTI]

Danas, 25. prosinca, na samu svetkovinu Božića osigurali smo i podijelili svečani ručak za sve one koji su došli u Pučku kuhinju na Svetom Duhu. Na Božić, već tradicionalno volontiraju fratri. Ove godine podjeli svečanog božićnog ručka priključio se i apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua. Drago nam je da je Papin predstavnik osobno došao te podržao ovu inicijativu.

Želja nam je da na Božić nitko ne bude sam, i da nitko ne bude gladan.

Radost Božića je u solidarnosti koju je nužno imati u svim našim odnosima. To nam je pokazao sam Isus koji je pokazao svoju solidarnost sa čovjekom svojim rođenjem te se se svijetu darovao kao Spasitelj i Otkupitelj. Pozvani smo nasljedovati njegov primjer i darivati sebe drugima te biti solidarni.

Zaista sam zahvalan, dragom Bogu na prvom mjestu. On nam je najveći dar. Zatim svim našim dobročiniteljima koji su pomogli u osiguravanju sredstava za ovaj svečani ručak. A osigurano je dovoljno. I puno je onih koji su se uključili. Hvala vam!

Pripremili smo 30 pečenih odojaka (duplo više nego prošle godine), više od 200 kg francuske salate, brojne slastice i svježe voće. Red je bio poprilično dugačak ispred Pučke kuhinje na Svetom Duhu. No, bilo je dovoljno za sve.

Zahvalan sam svojoj subraći koji su spremno i rado prihvatili poziv i došli volontirati danas. Na Božić volontiraju fratri, to je dio našeg identiteta i poslanja, biti sa onima koji su na periferiji. Hvala svima!

S ponosom mogu reći u Zagrebu danas nitko nije bio gladan!

Božićni ručak kulminacija je humanitarne akcije Obrok za obrok. Započela je 23. studenog 2022. i trajala do 22. prosinca 2022. Održavala se ispred Pučke kuhinje, a cilj joj je posvijestiti svim ljudima da postoje oni koji nemaju ni ono osnovno, da ima naše braće i sestara koji su gladni i koji su potrebni naše pomoći. Također u ovoj akciji prikupljamo i sredstva za naše redovito djelovanje. Naša kuhinja radi svaki dan tijekom čitave godine i osigurava topli obrok za sve one koji dođu nikada ne pitajući za identitet, neku provjeru i ne praveći nikada razliku između ljudi. Svi smo mi braća kako kaže papa Franjo, djeca istoga nebeskoga Oca i pozvani smo biti dar jedni drugima!

Hvala svima koji su do sada podržali našu akciju, a ostali to mogu učiniti uplatom na naš žiro-račun IBAN HR6323600001101567611.

HVALA OD SRCA SVIMA!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja