Budi dio naše mreže

A ja Ti, dragi Mario, kao duhovni ravnatelj "Pokreta krunice" velim: "Velika Ti HVALA za sve što si kroz ovih 20 godina učinio za naš dragi Pokret! Sada uživaj u Nebeskoj slavi zajedno s Blaženom Djevicom Marijom koju si tako ljubio. Sve nas zagovaraj!"

/ dt

Povodom smrti dugogodišnjeg tajnika „Pokreta krunice“, gosp. Marija Škorića porukom se obratio i fra Smiljan Kožul, duhovni ravnatelj „Pokreta krunice za obraćenje i mir”. Njegovu poruku prenosimo u cijelosti.

Poštovani i dragi prijatelji, braćo i sestre,

jutros sam primio vijest da je mog suradnika, predragog gospodina Marija Škorića, s kojim sam surađivao više od dvadeset godina, naš Spasitelj pozvao u Nebesku slavu. Neka bude blagoslovljena Božja volja! Otkada je primljen u bolnicu, svo smo se vrijeme mi, članovi zajednica „Pokreta krunice za obraćenje i mir“ „Maranatha“, „Magnificat“ i „Ruah Adonai“ svakodnevno molili da ga Gospodin još zadrži među nama jer je bio predragocjen u svemu što je poduzimao za „Pokret krunice“. Oče, budi volja Tvoja! Želim ovom prilikom ukratko iznijeti nekoliko važnih činjenica koje će ocrtati našu plodnu suradnju.

Mario i ja smo se upoznali 1999. godine kada je poštovani P. Rufus prvi puta održao veličanstveni seminar u Samoboru. Od tada je dragi Mario počeo dolaziti u „Zajednicu Milosrdnog Isusa“ u Sigetu kojoj sam bio duhovnik. Kada je Zajednica počela održavati mjesečne susrete zadnjeg utorka u mjesecu, Mario je organizirao slavljenje. To je činio čitavo vrijeme koliko su se održavali ti susreti, najprije utorkom, a zadnjih šest godina i zadnjom srijedom u mjesecu.

Budući da smo u „Pokretu krunice“ od samog početka održavali seminare po župama u koje bi nas svećenici pozivali, Mario je aktivno i rado sudjelovao u svim tim duhovnim obnovama. Susrete smo održavali po čitavoj Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Austriji, Švicarskoj i Njemačkoj. Mario je bio nezamjenjiv jer je vozio kombi i organizirao slavljenje. Naučio je pjesme na slovenskom i na njemačkom.

Ubrzo su vjernici iz raznih mjesta naše domovine počeli organizirano autobusima dolaziti u Siget, gdje sam zajedno sa suradnicima održavao višesatnu duhovnu obnovu. Mario bi svaki puta organizirao slavljenje. Duhovnim obnovama u našoj dvorani „Milosrdnog Isusa“ prisustvovalo je mnoštvo vjernika iz Splita, Mostara, Širokog brijega, Osijeka, Đakova, Imotskog i Ljubljane.

U „Pokretu krunice“ smo održavali redovito trodnevnicu za svetkovinu Duhova, Susrete za doček Nove godine, zatim „Susrete za djevojke i mladiće“ koji žele stupiti u sveto zajedništvo života i ljubavi sakramenta braka. Ti Susreti su se održavali jednom mjesečno. Razumljivo je da je tada Mario svaki puta organizirao slavljenje. Sudionike „Susreta djevojaka i mladića“ vodili smo svake godine u svibnju mjesecu na trodnevno hodočašće u Međugorje, Kraljici mira, a tijekom godine bar na još jedno cjelodnevno hodočašće u marijanska svetišta diljem domovine. Ti susreti i hodočašća donijeli su obilan plod: dvadesetak se parova upoznalo i osnovalo sretne brakove plodne potomstvom. Osim svega toga, naš Mario je primao vjernike na razgovor koji su željeli doći k meni na takozvanu životnu ispovijed i odlično ih za nju pripremao. Budući da je bio vrijedan, bilo je još toliko toga što je činio u uredu kao tajnik „Pokreta krunice“. Dragi Bog je sve to bilježio i jutros ga je dočekao na vratima Raja raširenih ruku s riječima: “Dođi, dragi Mario, uđi slugo vjerni u veselje Gospodara svoga!”

A ja Ti, dragi Mario, kao duhovni ravnatelj „Pokreta krunice“ velim: “Velika Ti HVALA za sve što si kroz ovih 20 godina učinio za naš dragi Pokret! Sada uživaj u Nebeskoj slavi zajedno s Blaženom Djevicom Marijom koju si tako ljubio. Sve nas zagovaraj! Posebno svoju dragu suprugu Ljubicu kojoj se posebno zahvaljujem jer Te je radosno podržavala u službi Gospinih „Pokreta“. Zagovaraj i svoje drage sinove Antonija, Hrvoja i Mihaela, drage roditelje, oca Zlatka i majku Đurđicu. Moli za sve nas, dragi Mario! Pokoj vječni neka Ti podari Gospodin i svjetlost vječna neka Ti svijetli!

Amen!

Duhovni ravnatelj „Pokreta krunice“
Fra Smiljan Dragan Kožul

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja