Budi dio naše mreže

U Sinju, u petak, 7. srpnja, počinju Duhovni dani marijanskih svetišta, a trajat će do nedjelje, 9. srpnja. Tom prigodom Hrvatski katolički radio ugostio je fra Marinka Vukmana, domaćina tog kongresa i gvardijana svetišta Gospe Sinjske.

/ dp

Drugi po redu kongres duhovne baštine marijanskih svetišta fra Marinko organizira u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Sinja, Splitsko-dalmatinskom županijom te s Turističkom zajednicom Splitsko dalmatinske županije.

Želja nam da svaki dobronamjernik koji dođe u naša svetišta pronađe mir i duhovnu okrepu.

Uz to što će upravitelji marijanskih svetišta na ovogodišnjem kongresu izmijeniti iskustva i truditi se dogovarati buduće zajedničke susrete, glavni je cilj Duhovnih dana marijanskih svetišta učiniti da ona postanu još otvorenija i velikodušnija u dočeku hodočasnika, istaknuo je fra Marinko.

“Želja nam da svaki dobronamjernik koji dođe u naša svetišta pronađe mir i duhovnu okrepu kako bi mogao hoditi dalje u životu i nositi se s problemima s kojima se svakodnevno susrećemo”, naglasio je HKR-ov sugovornik.

Drugi duhovni dani marijanskih svetišta u Sinju okupit će, kazao je fra Marinko, odlične govornike, goste i sudionike iz čitave Hrvatske te Bosne i Hercegovine, a u programu se spominje čak i Novi Zeland.

Fra Marinko Vukman // Foto: Domagoj Puljizović

“Ove godine trudili smo se pozvati upravitelje svetišta koji nisu sudjelovali na prošlogodišnjim Duhovnim danima. Ugostit ćemo tako kolege iz Aljmaša, Gerova, Molvi, Vrpolja, Širokog Brijega. Također, očekujemo kolegu iz Komušina”, rekao je fra Marinko.

Na popisu sudionika ovogodišnjih sudionika nalaze se i Stipe Božić, Matea Dorčić, fra Domagoj Runje, Luka Kolovrat, Ante Jurčević koji će davati smjernice za razvoj vjerskog turizma, ali i doprinijeti razvoju vjerskoga života.

Prvi dan programa odvit će u se u dvorani Čudotvorne gospe Sinjske našeg Svetiša, a drugi dan programa u Alkarskim dvorima.

Dvodnevni kongres započinje slavljem svetih misa, a klikom na poveznicu možete saznati sve detalje vezane uz program.

“Molit ćemo se Čudotvornoj Gospi Sinjskoj za uspjeh ovoga kongresa”, rekao je fra Marinko.

Prvi dan programa odvit će u se u dvorani Čudotvorne gospe Sinjske našeg Svetiša, a drugi dan programa u Alkarskim dvorima, dodao je.

Zainteresirani mogu slobodno doći u dvoranu Gospe Sinjske, bez posebne najave, ističe fra Marinko i dodaje kako su skupine hodočasnika koje pristižu u Sinj uoči blagdana Velike Gospe sve brojnije.

Mnoštvo njih doći će u Sinj isključivo s jednim ciljem – kleknuti i sklopiti ruke pred Čudotvornom Gospom Sinjskom.

“Svatko od nas može dati svoj obol kako bi se hodočasnici koji dolaze u naša svetišta svojim kućama vratili što bogatiji i duhovno jači. U tjednima koji su pred nama, nepregledno mnoštvo njih doći će u Sinj isključivo s jednim ciljem – kleknuti i sklopiti ruke pred Čudotvornom Gospom Sinjskom. Prignuti se na tihu molitvu i uputiti zahvale i molitve Nebesakoj Majci, zapaliti svijeće pred Gospinim likom i otvoriti srce njezinoj milosti”, poručio je za HKR fra Marinko.

*****

Za više detalja o programu vezanom uz proslavu blagdana Velike Gospe, 15. kolovoza poslušajte cijelu emisiju.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja