Budi dio naše mreže

Prvog dana srpnja na pješačko hodočašće od Šibenika do Vukovara krenuo je fra Ivan Penava, župnik župe sv. Petra na Vidicima u Šibeniku. Na putu dugom 420 kilometara prošao je Knin, mnoga mjesta u BiH i Banja Luku, a ekipa Radija Mir Međugorje zatekla ga je u Vinkovcima prije dolaska u Vukovar u koji je već stigao.

/ mp

Fra Ivan je duhovnik šibenskog ogranka udruge Betlehem, a duhovna dimenzija ovoga je hodočašća bila molitva i žrtva za nerođene.

Kako je rekao u razgovoru za Radio Mir Međugorje, običaj mu je nakon blagdana svetih Petra i Pavla otići na godišnji odmor i nekoliko dana provesti na hodočašću.

“Dosad sam hodao do susjednog župnika kako bih upoznao okolicu i ljude te bih se nakon tjedan dana vratio”, nadodao je.

Ove godine fra Ivan se odlučio za duže hodočašće preko Bosne i Hercegovine, od Šibenika do Vukovara.

“Sve je popularniji ‘Put sv. Jakova’ pa sam odlučio otići na hrvatsko hodočašće ‘Putem sv. Jakova’, i to od šibenske katedrale sv. Jakova do crkve sv. Filipa i Jakova u Vukovaru, iako to nije isti sv. Jakov. Htio sam pokazati da postoji i hrvatska inačica puta sv. Jakova. Pješačio sam 420 kilometara. Svaki dan sam hodao koliko su mi noge dopuštale, 30 do 40 kilometara”, istaknuo je.

Budući da je fra Ivan i duhovnik šibenskog ogranka udruge Betlehem, svoje je hodočašće prikazao za nerođene koji su mu posebno na srcu.

Kako je fra Ivan Penava prošao ovaj put kojega je simbolično nazvao “Od Jakova do Jakova”, u cijelosti poslušajte OVDJE.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja