Budi dio naše mreže

Na svojem Facebook profilu fra Dominik Iličić podijelio je vjernicima svoju zahvalnost Bogu za nadbiskupa Ivana Devčića i njegovog nasljednika, biskupa koadjutora Matu Uzinića. Njegovu zahvalu popratilo je mnoštvo vjernika svojim čestitkama i molitvama.

/ dz

Zahvalan sam Gospodinu na nadbiskupu Ivanu Devčiću i njegovom budućem nasljedniku biskupu Mati Uziniću koji je prihvatio Papin izbor, te je danas na blagdan predivnog svetog biskupa Karla Boromejskog imenovan za biskupa koadjutora, a to znači i budućeg Riječkog nadbiskupa. Kada sam bio u Dubrovniku u novicijatu iščekivao sam i sa mnogima molio za izbor novog Dubrovačkog biskupa i Gospodin nam je tada podario Matu Uzinića.

Prošlo je skoro deset godina i sada biskup Mate dolazi u Rijeku, a ja sam u međuvremenu postao svećenik i na službu poslan u Rijeku.

Njemu je to bila prva godina biskupstva, a meni redovništva. Oba grada na poseban način povezuje sveti Papa Ivan Pavao II., koji me prati na mom životnom poslanju i svećeništvu. Čini mi se da prati i biskupa Matu. Neka mu je blagoslovljen dolazak i novo poslanje koje ga čeka u Rijeci. Neka po njegovu dolasku poteku brojne rijeke milosti u gradu Rijeci. 

Foto: Ivan Dominik Iličić

 

Foto: Poklon Eve Vukine za biskupa Matu Uzinića

Foto: Ivan Dominik Iličić

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja