Budi dio naše mreže

U tijeku je 26. međunarodna duhovna obnova za svećenike, koja se pod geslom „Evo majke moje i braće moje!” (Mt 12, 49) u Gospinoj školi održava od 3. do 7. srpnja u Međugorju.

/ im

Jutros, 5. srpnja, trećega dana duhovne obnove više od 270 svećenika iz 35 zemalja svijeta molilo je krunicu na Brdu ukazanja od 6 sati ujutro. Svećenici su penjući se do Gospina kipa molili radosna i žalosna otajstva Gospine krunice, a molitvu krunice predmolio je fra Miljenko Šteko, predavač na ovoj duhovnoj obnovi. Kod svake postaje bilo je i kratko razmatranje, a svećenici su do Gospina kipa došli oko 7 sati, gdje su još izmolili i Vjerovanje, te sedam Očenaša, Zdravo Marija i Slava Ocu, a nakon molitve su na latinski jezik zapjevali pjesmu „Zdravo Kraljice” (Salve Regina), javlja Radiopostaja Mir Međugorje.

„Sve ono što se u Međugorju događa, svi naši programi obilježeni su i molitvom krunice na Podbrdu. Ona je postala simbol Međugorja, simbol mira, pomirenja, simbol kršćanskog života. Evo, tako smo i mi jutros od 6 sati molili najprije radosna, pa žalosna otajstva i završili sa sedam Očenaša, Zdravo Marija i Slava Ocu klečeći kod Gospina kipa. Nastavljamo našu molitvu u tišini, sići ćemo do dvorane i u 11 sati nastavljamo redoviti program s predavanjem”, nakon završetka molitve krunice kazao je fra Miljenko Šteko, dok je svoje dojmove o jutrošnjoj molitvi, kao i općenito o ovoj duhovnoj obnovi za svećenike kazao vlč. Mario Frlan iz zajednice „Omnia Deo”:

Svaki dolazak u Međugorje je za mene konkretno jedna duhovna obnova, rasplamsavanje žara u svećeništvu za spas duša…

„Svaki dolazak u Međugorje je opet nanovo obnavljanje žara prema Bogu. Gospa obnavlja taj žar u nama, konkretno u meni kao svećeniku žar ljubavi za spasenje duša. Molitva krunice koja je svakodnevna i mom životu svećeničkom, pogotovo ovdje u zajedništvu sa subraćom iz cijeloga svijeta, sa svećenicima, je isto tako jedan od načina kako raste ljubav prema Bogu, jer nas Marija uči ljubiti Boga više i dublje, predavati mu se svaki dan sve više i više, ljubiti čovjeka za spasenje duša. Tako da ove duhovne vježbe, ali i svaki dolazak u Međugorje je za mene konkretno jedna duhovna obnova, rasplamsavanje žara u svećeništvu za spas duša, tako da rado dolazim u Međugorje koliko mi to prilike dopuštaju na župi. Prije sam dolazio češće kao bogoslov, a sada nekoliko puta godišnje s grupama hodočasnika, također i sam, kao i sa subraćom iz moje zajednice „Omnia Deo”. Međugorje je uvijek za svakoga, a posebno za nas svećenike, utočište gdje nas Majka nanovo i nanovo obnavlja da bismo služili onako kako nas Krist poziva”, kazao je vlč. Mario Frlan.

Program trećega dana 26. međunarodne duhovne obnove za svećenike nastavlja se predavanjem fra Miljenka Šteke u 11 sati u dvorani Ivana Pavla II. i klanjanjem Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu u 12 sati. Poslijepodnevni program nastavlja se predavanjem u 16 sati, te završava večernjim molitvenim programom od 18 sati na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova u Međugorju.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja