Budi dio naše mreže

Nekoliko stotina muškaraca molilo je krunicu na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića u subotu, 5. studenog na nekoliko nakana: za domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda, za muškarce da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru, za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova, za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu te za autentične i beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja.

/ Marija Pandžić i Josip Konjarik

Ovaj događaj u Zagrebu organizirao je projekt “Muževni budite” – bratstvo “Vitezovi Bezgrešnog Srca Marijina”, a događaju su se priključili i drugi hrvatski gradovi Split i Vinkovci. Muškarci će moliti krunicu svake prve subote u mjesecu.

Nekoliko stotina muškaraca molilo je krunicu na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića

Krunicu je molio i Leon Hrženjak koji se upravo vratio s bračnog putovanja u Rimu. Kako je rekao, nadahnuće za molitvu krunicu dobili su u sklopu konferencije koji je organizirao projekt “Muževni budite” u lipnju ove godine.

“Tada sam osjetio i nadahnuće da stupim u brak i nadahnuće da preuzmem javno vođenje molitve krunice”, istaknuo je Hrženjak.

Kako je nadodao, utječu se Gospi jer je ona moćna zaštitnica.

“Sveti Ivan Pavao II. svoj je pontifikat posvetio Bezgrešnom Srcu Marijinom. Zato smo i mi osnovali nedavno bratstvo ‘Vitezovi Bezgrešnog Srca Marijina’. Nastojimo živjeti fatimsku poruku. Smatramo da se u svijetu zla mnoga događaju te smo mi ovdje došli miroljubivo moliti.”

Josip Konjarik i Leon Hržnjak

Da je važno javno moliti smatra i Krunoslav Katanić.

“Na konferenciji ‘Muževni budite’ svidjelo mi se razgovarati s drugim muškarcima o problemima koji nas muče i odlučio sam se uključiti u javnu molitvu krunice. Svidjelo mi se što se muškarci smatraju duhovnim autoritetom i tako sam i sebe vidio. Nakon molitve krunice u listopadu, odlučili smo javno moliit svake prve subote u mjesecu”, naglasio je Katanić u čijoj se obitelji oduvijek molila krunica i u takvom vjerskom okruženju je odrastao.

Krunoslav Katanić i Josip Konjarik

Pogledajte kako je izgledala molitve krunice na zagrebačkom glavnom trgu:

Nekoliko stotina muškaraca molilo je krunicu na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića

Nekoliko stotina muškaraca molilo je krunicu na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja