Budi dio naše mreže

Završen je mozaik Preobraženja Gospodnjega u istoimenoj župnoj crkvi u Petrinji na kojem je sedamnaest radnika zajednice Centro Aletti iz Italije radilo od 24. lipnja do 28. lipnja.

/ bg/IKA

Mozaik je djelo poznatoga svjetskog sakralnog umjetnika, slovenskog isusovca o. Marka Rupnika. Na 10. obljetnicu proslave djelovanje župe Preobraženja Gospodnjega u Petrinji, mozaik će blagosloviti sisački biskup Vlado Košić na sam blagdan Preobraženja Gospodnjega, 6. kolovoza.

o. Marko Rupnik / Foto: Verbum.hr

Marko Ivan Rupnik poznati je teolog i umjetnik. Pripadnik je Družbe Isusove, rođen 1954. u Zadlogu u Sloveniji. Studirao je slikarstvo na Accademia di Belle Arti i teologiju u Rimu na Gregoriani gdje je doktorirao tezom o Vjačeslavu Ivanovu. Predaje na Papinskom orijentalnom institutu i na Papinskom sveučilištu Gregoriana. Direktor je Centra Aletti, značajne kulturne ustanove koja istražuje i potiče duhovnost u umjetnosti. Godine 1999. u potpunosti je dovršio obnovu mozaika u kapeli Redemptoris Mater koju mu je povjerio blagopokojni Sveti Otac papa Ivan Pavao II.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja