Budi dio naše mreže

Pogledajte fotografije s prve tradicionalne mise u crkvi Sv. Blaža koju je predvodio vlč. Jérôme Bücker iz Svećeničkog bratstva sv. Petra, a propovijedao preč. Borna Puškarić.

/ at

Prva tradicionalna latinska misa u crkvi Sv. Blaža proslavljena je u nedjelju 30. kolovoza, a sljedeći termini misa u rujnu bit će objavljeni na mrežnoj i Facebook stranici Tradicionalna Misa.

Tradicionalna misa jest ona prema tradicionalnom rimskom obredu kako je služena u gotovo nepromijenjenom obliku još od vremena pape sv. Grgura Velikog (VI. st.), a svoj konačni oblik dobila je u XVI. stoljeću kada je nakon završetka Tridentskog koncila (1545.-1563.) kodificirana od strane pape sv. Pija V. U Hrvatskoj se, nakon više od četrdeset godina prekida, tradicionalna misa počela služiti redovno i javno u Zagrebu od 20. veljače 2011. u crkvi Sv. Martina, a od svibnja 2018. redovito slavljenje tradicionalne mise premješteno je u crkvu Krista Kralja gdje se slavila sve do sada, prije privremenog premještaja u crkvu Sv. Jurja te sada u crkvu Sv. Blaža.

Tradicionalnu misu 30. kolovoza predvodio je vlč. Jérôme Bücker iz Svećeničkog bratstva sv. Petra (FSSP), a propovijedao je preč. Borna Puškarić, novi župnik župe Sv. Blaža i pastir zajednice vjernika koja se okuplja oko tradicionalne mise u Zagrebu, pišu na Facebook stranici. Prenosimo neke od fotografija (fotografirao Hrvoje Abraham Milićević).

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja