Budi dio naše mreže

Blagdan Gospe od Suza proslavljen je u srijedu 31. kolovoza, a Marijini štovatelji hodočastili su u Svetište Gospe od Suza u Pleternici.

/ bg
Središnje hodočasničko euharistijsko slavlje predvodio je požeški biskup msgr. Antun Škvorčević. Na svršetku misnog slavlja uslijedila je služba svjetla, hvala i molbenica Isusovoj Majci.

Pleternica / Foto: Požeška biskupija

Pleternica / Foto: Požeška biskupija

Pleternica / Foto: Požeška biskupija

Nakon popričesne molitve hvalbenim poklicima i molbenicama uz pjevanje marijanskih pučkih pjesama i uzdizanjem plamtećih svijeća u vis, hodočasnici su posvjedočili svoju posebnu ljubav prema Isusovoj Majci, Gospi od Suza i zamolili njezin zagovor, zaključivši to činom povjere samih sebe njezinom prečistom Srcu, koji je predvodio biskup Antun. On je zatim zahvalio hodočasnicima za pobožno vjerničko srce kojim su sudjelovali u ovom slavlju, napose brojnim mladima koji su posvjedočili snagu osobne i obiteljske vjere, misionaru za predvođenje osmodnevne priprave blagdana Gospe od suza, voditelju svetišta i župniku Antunu Čorkoviću, kao i njegovim suradnicima na svemu što su kroz sve dane učinili u organizaciji svetih slavlja. Posebnu zahvalu izrazio je brojnim svećenicima, napose onima koji su kroz spomenute dane bili na raspolaganju vjernicima za sakrament pomirenja.

Podsjetimo, od 23. do 30. kolovoza u Pleternici se održala Devetnica Gospi od Suza. Program u svetištu svakoga dana započinjao je u 18 sati molitvom krunice. Istovremeno su svećenici bili na raspolaganju za sakrament pomirenja. Euharistijska slavlja s početkom u 19 sati na otvorenom svetišnom prostoru pored župne crkve predvodio je fra Jozo Grbeš, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije, a nakon svete mise u crkvi je bilo klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Pleternica / Foto: Požeška biskupija

Pleternica / Foto: Požeška biskupija

Pleternica / Foto: Požeška biskupija

Molitva Gospi od Suza

Gospo od Suza!
Majčinskom dobrotom pogledaj bol svijeta.
Obriši suze svima onima koji trpe,
Zaboravljenima, očajnima,
žrtvama svakovrsnog nasilja.
Daj nam svima suze kajanja i novog života,
da nam otvore srca
za preporoditeljski dar Božje ljubavi.
Daj nam suze radosnice
zbog velike nježnosti tvoga Srca.
Po Kristu, Gospodinu našemu. Amen.

Pleternica / Foto: Požeška biskupija

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja