Budi dio naše mreže

Knjiga "Dom od dragog kamenja" autorice Marije Lukačin predstavljena je u Zakladi Rehobot 2. rujan 2022. Knjigu je predstavio otac Zlatko Pletikosić, karmelićanin, župni vikar u svetištu Majke Božje Remetske, a cijeli događaj vodio je don Jurica Manzoni, vicerektor biskupijsko-misijskog sjemeništa u Puli, Redemptoris mater. Na promociji je prisustvovalo nešto više od 100 uzvanika.

/ im

Govoreći o svojoj knjizi u emisiji Aktualno HKR-a Marija Lukačin kazala je da je knjiga nastajala šest godina te uz sve padove i razmišljanja tko je ona da nešto tako piše i objavljuje. “Velika podrška mi je bio muž koji me na svojevrstan način poticao da to završim. Nisam se osjećala doraslom tome. A osim njega poticaj mi je bila i kolumna koju sam pisala za Narod gdje sam shvatila koliko je život kratak. Sve to mi je bio poticaj da ta želja koja je u meni ne ostane samo nestvarna želja. Drago mi je da je ta želja izišla van”, rekla je.

O. Zlatko Pletikosić istaknuo je kako je od početka znao da Marija ne može napisati bilo što i u to se uvjerio čitajući njezine kolumne. “Knjiga mi je zbilja izazovna rekao bih da je odgovor na potrebe današnjeg vremena. Nije popularna svijetu, ali je trajno popularna kršćaninu. U knjizi nalazimo puno tema, nepopularnih svijetu, Marija govori o tome da je prava blagodat imati dijete s posebnim potrebama, usudi se reći da djeca do šeste godine života u svome domu mogu puno toga napraviti. Govori da treba lijepo izgledati ne samo unutra nego i izvana. Marija se ne ustručava reći da postoje i danas muški i ženski poslovi što nije popularno danas reći u svijetu. To su neka pitanja i odgovori koji izlaze iz dubine Marijina bića koja odgovaraju potrebama i kušnjama današnjeg vremena”, istaknuo je.

“Tu sam da razbijem mit. Tu sam da pokažem koliki su djeca blagoslov. Tu sam da dokažem da nije teško, da nije komplicirano. Tu sam da kažem da smo uz sve nedaće koje nas prate na ovom trnovitom putu, i dalje smo sretni – imam vrijeme za svakog od njih, vrijeme za muža, vrijeme samo za sebe, vrijeme za posao, vrijeme za kuću, vrijeme za putovanja, učenje, vrijeme za hodočašća i drugo. Imam svo vrijeme ovog života da utrošim na svoju obitelj i svoj rast u njoj i izvan nje”, u svojoj prvoj knjizi “Dom od dragog kamenja”, piše autorica knjige i majka devetero djece, Marija Lukačin koja je inače u  2. zajednici Neokatekumenskog puta župe sveti Šimun i Juda Tadej.

Marija je kazala da u knjizi govori o “sirovom” životu jedne obitelji. “Čitatelje u knjizi očekuju stare kolumne. One su pisane prije šest godina. Trenutno ih nema nigdje online. Pokušala sam složiti tekstove koji su aktualni i danas. Svaka kolumna ima osvrt iz današnjeg vremena. Knjiga ima novi dio koji je u obliku kolumni, naši razni događaji kroz koje mi kao obitelj svjedočimo Boga. Ima uvod od o. Ramosa i predgovor od oca Zlatka”, pojasnila je.

Istaknula je da u knjizi ima dosta tema u kojima se može vidjeti njihova obiteljska ludost življenja. “Ima dobrih dana, ali ima dana kada je nepodnošljivo. Nije uvijek sve super i sjajno i o tome se piše”, rekla je.

Mons. Jorge Ramos, poznati ispovjednik i svećenik Opusa Dei, koji je 18 godina djelovao u Hrvatskoj o knjizi “Dom od dragog kamenja” je, između ostalog, napisao: “Mislim da je jako lijepo i korisno čitati ove stranice. One su veliko svjedočanstvo i ohrabrenje za obitelji. Velika obitelj je uistinu blagoslov. Imati obitelj je blagoslov, sreća i veselje. Obitelj je put Crkve. Crkva prati i podržava velike obitelji. Crkva podržava i sve ostale obitelji. Nije samo važan broj nego otvorenost prema Bogu i životu. Ova je knjiga snažan vapaj protiv pobačaja. Ova je knjiga ohrabrenje roditeljima za biti vjerni svom pozivu.”

Knjigu možete naručit OVDJE

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja