Budi dio naše mreže

FOTO Pogledajte kako izgledaju "kućne crkve"

Prijenosi uživo večernjih molitva ispred oltara Gospe od Porata te nedjeljnih i blagdanskih misa iz katedrale Gospe Velike u Dubrovniku započeli su u ponedjeljak, 16. ožujka. Svake večeri vjernici iz svojih domova, iz kućnih crkava, sudjeluju putem interneta u molitvi koju predvodi dubrovački biskup mons. Mate Uzinić sa svećenicima.

/ Angelina Tadić

Uz slike iz katedrale vjernici se polako odazivaju na poziv da šalju iz slike za vrijeme molitve iz svojih domova te da tako virtualno zajedništvo dobije potpunije lice. 

Svi koji sudjeluju u online molitvama iz katedrale u Dubrovniku mogu fotografiju svoje kućne, obiteljske Crkve u zajedničkoj molitvi poslati na e-mail: mediji@dubrovacka-biskupija.hr

Pozivaju se molitelji da posebice na Cvjetnicu pošalju fotografije s blagoslova maslinovih i palmanih grančica, cvijeća i poma koje se ponegdje pletu uz poštivanje svih mjera opreza, a koji će ove godine zbog pandemije Covid-19 imati u svojim domovima ispred ekrana za vrijeme misnog slavlja iz dubrovačke katedrale u 10 sati.  

Molitva Večernje

Molitva Večernje

Ključne riječi:
biskup Mate Uzinić kućna Crkva

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja