Budi dio naše mreže

U tijeku su radovi na rekonstrukciji i prenamjeni stare župne kuće u župi Preobraženja Gospodinovog u Piškorevcima kod Đakova. Novom prostornom organizacijom, obnovom i prenamjenom dijela ovog velikog i dotrajalog objekta župljani će dobiti dvorane i prostore za župne pastoralne i katehetske susrete koje do sada nisu imali. Odvojeni dio župne kuće sa zasebnim ulazom služit će za zajedničke župne potrebe, a drugi dio ostaje župni stan.

/ mp

Radovi su započeli u svibnju 2018. godine. Do sada su izvedeni radovi: demontaža i uklanjanje krova, stropa i dijela zidova, uklanjanje stare žbuke,  podova i stolarije, izgradnja novih pregradnih zidova, izgradnja zasebnih ulaza u dva odvojena dijela kuće, izgradnja novog stropa, krovne konstrukcije i krova, postavljanje novih instalacija, postavljanje nove vanjske stolarije, žbukanje zidova u unutrašnjosti, izolacija stropa, izolacija i betoniranje podova. U tijeku su radovi završne obrade podova, postavljanje pločica i parketa te izrada unutarnje stolarije.

Dosadašnje radove najvećim dijelom financirala je Đakovačko-osječka nadbiskupija, a manjim dijelom sami župljani prema svojim mogućnostima. Još uvijek su potrebna znatna sredstva za potpuni završetak radova i stavljanje kuće u funkciju. Župno pastoralno i ekonomsko vijeće i župnik pozivaju sve ljude dobre volje, koji su u mogućnosti pomoći, da pomognu ovaj, za našu župu, veliki projekt.

Župa Preobraženja Gospodinovog (ili samo: Župa Piškorevci)

Preobraženski trg 4

31417 PIŠKOREVCI

IBAN:  HR03 2360 0001 1024 3897 5 (Zagrebačka banka)

Za uplate iz inozemstva:  SWIFT: ZABAHR2X

Svrha uplate: Obnova župne kuće

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja