Budi dio naše mreže

Na glavnim vratima katedrale Gospe Velike u Dubrovniku na svetkovinu Navještenja Gospodinova, u srijedu 25. ožujka, točno u podne, dubrovački biskup mons. Mate Uzinić predmolio je molitvu „Oče naš“ čime se Dubrovačka biskupija pridružila cijelom svijetu u kojem se danas u podne, na inicijativu pape Franje, molilo Isusovim riječima nebeskom Ocu u situaciji pandemije Covida-19.

/ mp

Izmoljene su također tri Zdravomarije te molitva „Bože Oče Stvoritelju svijeta, koji si milosrdan i moćan“, napisana kao molitveni predložak za Crkvu u cijelom svijetu za ovu prigodu, te Anđeo Gospodnji, molitvu kojom se u podne pozdravlja Majku Božju. Potom je biskup Uzinić podijelio blagoslov s Presvetim Oltarskim Sakramentom vjernicima grada Dubrovnika i Dubrovačke biskupije, okrećući se i čineći znak križa s Presvetim na sve četiri strane svijeta, donosi Dubrovačka biskupija.

Uz katedralnog župnika don Marina Lučića i trajnog đakona don Tomislava Sikavicu molitvi su se pridružili vjernici koje žive u blizini ili su zbog služe koju obavljaju bili unutar zidina kao i generalni vikar don Hrvoje Katušić.

Biskup Uzinić će u srijedu u katedrali u 20 sati predslaviti misu koja će biti uživo prenošena putem interneta.

Dubrovnik u podne

Dubrovački biskup Mate Uzinić

Dubrovački biskup Mate Uzinić

Dubrovački biskup Mate Uzinić

Dubrovački biskup Mate Uzinić

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja