Budi dio naše mreže

Cvjetna ili Palmana nedjelja, Nedjelja Muke Gospodnje, proslavljena je ove 2020. godine na poseban način u obiteljima jer se zbog pandemije Covid-19 nije moglo ići na misna slavlja u crkve niti odnijeti maslinove grančice, pome i cvijeće na blagoslov.

/ Angelina Tadić

Vjernicima na području Dubrovačke biskupije je pružena mogućnost da uz pomoć obrednika sami blagoslove grančice ili da prate prijenos misnog slavlja iz dubrovačke katedrale u 10 sati te, slijedeći upute biskupa mons. Mate Uzinića, blagoslove grančice. Puno obitelji se odlučilo za ovu drugu varijantu te su iz svojih domova sudjelovali na misi Nedjelje Muke Gospodnje prateći i pjevanje Muke po Mateju i tako se duhovno pripremajući za Veliki tjedan.

Vjernici su ranije zamoljeni da naprave koju fotografiju Cvjetnice u njihovim obiteljskim, kućnim Crkvama dok su u molitvi online povezani sa svečanom misom u katedrali kako bi se vidjela i ta druga strana slavlja. 

Dubrovačkom biskupijskom Uredu za medije pristigle su fotografije s raznih strana. Jedni su doma pratili misu, drugi su na poslu ugrabili koji trenutak za to. Stigle su fotografije vjernika koji su iz drugih biskupija sudjelovali na misi u Dubrovniku, pa čak i iz zemalja Europske unije. Svi svjedoče isto, a to je da im je draga ovakva molitvena povezanost kršćanske zajednice u ovom vremenu. 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja