Budi dio naše mreže

Oko 40 mladih volontera na Stradunu je pozivalo zainteresirane da uđu i zapale svijeću pred izloženim Presvetim Oltarskim Sakramentom na oltaru u crkvi Male braće u Dubrovniku. Unutar crkve posjetitelji su mogli napisati svoje molitvene nakane, čitati Riječ Božju te slušati meditacije iz postsinodalne apostolske pobudnice upravljene mladima „Christus vivit“.

/ hk

U crkvi Male braće u Dubrovniku održan je “Nightfever” u organizaciji Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije. Prije početka Nightfevera, misu za volontere predslavio je dubrovački biskup Mate Uzinić.

Projekt Nightfever osmišljen je kao večer otvorenih vrata crkve s ciljem da ljudima, koji se tu večer zateknu u blizini crkve, omogući trenutke molitve i meditacije. Specifičnost projekta je u pjesmi, molitvi i meditaciji na više svjetskih jezika – hrvatskom, engleskom, španjolskom i talijanskom. Također, i sakramentu ispovijedi se moglo pristupiti na više stranih jezika.

Projekt međunarodnog karaktera pokrenut je 2005. u Kölnu, nakon Svjetskog dana mladih, a u Dubrovniku je prvi put održan 2013. Kao i svake godine do sada, pobudio je interes mnogih stranih i domaćih gostiju, ali i stanovnika Dubrovnika te osobito mladih.

Projekt je do sada održan u šezdesetak svjetskih gradova poput Rima, Sydneya, Glasgowa, Münchena, Lourdesa te Splita u kojem se projekt prvi put održao u Hrvatskoj 2012.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja