Budi dio naše mreže

Mladi iz sva tri sela piškorevačke župe, njih četrdesetak, u uskrsnom su tjednu, od 23. do 25. travnja, pošli na uskrsni Emaus u Međugorje, Karmel sv. Ilije na Buškom jezeru i Podmilačje. U Međugorju su sudjelovali na zajedničkim hodočasničkim programima, a u Karmelu sv. Ilije imali su vlastiti duhovni program i druženje.

/ mp

Došavši u Karmel na Buškom jezeru, nakon ručka, okrepe, i razgledavanja samostana, pješačili su do sela Korita i Nakića groba, kultnog mjesta koje narod toga kraja štuje poput, primjerice, groba Dive Grabovčeve u ramskom kraju. Ondje su saznali pučku predaju vezanu u to mjesto te se pomolili. Čitanjima, ministriranjem, pjevanjem i sviranjem tamburica animirali su misna slavlja. A nakon večernjeg druženja uz tamburice i pjesmu, dan je zaključen euharistijskim klanjanjem.

Trećega dana prije podne krenuli su put svetišta sv. Ive u Podmilačju. Ondje su, nakon kratkog upoznavanja sa svetištem, slavili hodočasničku svetu misu koju je predslavio Mario Žigman, nadbiskupijski povjerenik za pastoral mladih, a koncelebrirao piškorevački župnik Damir Stanić. Radosni zvuci tamburica i uskrsne pjesme mladih hodočasnika ispunili su kamenu crkvicu sv. Ive. Poslije mise, mladi su prošetali do nedalekog izvora sv. Ive te zatim krenuli put Slavonije. Bila su to tri dana zajedništva, druženja i duhovne obnove mladih piškorevačke župe – pravi Emaus, susret s Uskrslim na putu i u lomljenju kruha.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja