Budi dio naše mreže

Sakrament krštenja ove je nedjelje u župnoj crkvi Sedam Žalosti Blažene Djevice Marije i Svetoga Križa u Kotoribi primila mala Sara, peto dijete u obitelji Andreje i Andrije Krušelj, a ujedno je proslavljen i dijamantni pir, 60 godina braka, supružnika Slavice i Đure Matotek, priopćio je Ured Varaždinske biskupije za pastoral u medijima.

/ hjb

Svečanu je svetu misu predslavio varaždinski biskup Bože Radoš koji se u propovijedi o Isusovom Govoru na gori posebno osvrnuo na riječi upućene siromasima duhom ‘Blago vama siromasima, ubogima duhom, vaše je kraljevstvo nebesko!’ “Sve što imamo i što jesmo, to je od Boga, kao što to svjedoče obitelji Krušelj i Matotek koje su danas došle zahvaliti na velikim milostima koje im je Bog darovao, a tu su zahvalnu radost podijelili i sa svim prisutnim župljanima.

Otvoreni Božjem djelovanju došli su pred Boga sklopljenih ruku, s darovima kojima im je On napunio ruke – blagoslovom djece i blagoslovom zrelih zajedničkih godina.

Župnik Ivan Kljunić zaslužan je što je supružnicima Matotek za obnovu bračnih zavjeta stigao i blagoslov Svetoga Oca kojega im je biskup Radoš pročitao i predao na kraju svete mise. Bio je ovo radostan dan za sve župljane Kotoribe, a posebno su suze radosnice zasjale u očima mnogobrojnih članova dviju obitelji koje su sve nazočne okupile u molitvi.

Bračni par Matotek / Foto: Ured za pastoral u medijima Varaždinske biskupije

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja