Budi dio naše mreže

U subotu, 5. lipnja 2021. u jedinom Svetištu Božjeg milosrđa u Hrvatskoj (na Ovčari kod Đakova), u organizaciji udruge „Hrvatska za Život“ i inicijative „40 dana za život“ održan je prvi duhovno-rekreativni susret pod nazivom „Zajedno u daru milosrđa“.

/ dz

IZLET „ZAJEDNO U DARU MILOSRĐA“

U subotu, 5. lipnja 2021. u jedinom Svetištu Božjeg milosrđa u Hrvatskoj (na Ovčari kod Đakova), u organizaciji udruge „Hrvatska za Život“ i inicijative „40 dana za život“ održan je prvi duhovno-rekreativni susret pod nazivom „Zajedno u daru milosrđa“. Susretu je nazočilo oko 250 ljudi iz Sinja, Zagreba, Vinkovaca, Osijeka, Vukovara, Slavonskog Broda, Pleternice, Gundinaca, Cerne, Virovitice, Nove Gradiške. Nazočne je u uvodnom govoru pozdravila predstavnica Udruge Lidija Dugan, zahvalivši upravitelju Svetišta, velečasnom Miri Tomasu, na pozivu.

Izletnici su uživali u druženju, upoznavanju, šetnji, a dječica u igri i zabavnom parku. Za cjelodnevnu duhovnu notu, koja je uključivala molitvu krunice, misu, nagovor o Božjem milosrđu i potrebi zaštite nerođenog života, te dijeljenju svog bogatog pastoralnog iskustva, pobrinuo se pater Marko Glogović, pavlin iz Svetica kod Ozlja, koji je već godinama duhovnik udruge „Hrvatska za Život“. Pater Marko je ovom prigodom upravitelju Svetišta donio iz Poljske na poklon sliku i relikvije blaženog Mihaela Sopoćka, ispovjednika svete Faustine, koja je začetnica pobožnosti Božjem milosrđu.


Nakon ručka uslijedila su svjedočanstva okupljenih o primljenim milostima tijekom služenja u apostolatu za život, a potom je pater Marko blagoslovio djecu.
I djeca i odrasli sa susreta su otišli duhovno i tjelesno odmoreni i okrijepljeni, sa željom da se ovakav susret ponovi svake godine.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja