Budi dio naše mreže

Članovi Katoličke malonogometne lige (KMNL) u četvrtak u zagrebačkoj župi sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu imali su svoju redovitu duhovnu obnovu. Susret je počeo svetom misom koju je predvodio fra Stjepan Brčina uz asistenciju trajnog đakona Marijana Spehnjaka, povjerenika za pastoral športaša Zagrebačke nadbiskupije.

/ mp

U poticajnoj propovijedi fra Stjepan metaforički je povezao izgubljenu ovcu s vlastitim poslanjem za izgubljenim ovcama. Na račun izgubljenoga posebno je istaknuo potrebu vlastitoga pripadanja zajednici i radost zajednice za pojedinca što je u športskom diskursu vrlo važan faktor uspjeha, javlja Zagrebačka nadbiskupija.

Nakon svete mise u kapeli Svetog Duha uslijedilo je klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom koje je također predvodio fra Stjepan. Klanjanje je počelo katehezom o grijehu oholosti, koji je prisutan u svakom čovjeku, ali i posebno izražen kod športaša te se grijeh oholost povezao s fenomenom natjecanja, uspjeha i moći.

Duhovna obnova za članove KMNL-a / Foto: zagrebačka nadbiskupija

Svetu misu i klanjanje animirao je Zbor mladih sv. Antuna Padovanskog. Nakon duhovne obnove prigodno druženje uz pjesmu nastavljeno u Pastoralnom centru.

Duhovna obnova za članove KMNL-a / Foto: zagrebačka nadbiskupija

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja