Budi dio naše mreže

Prihvatilište za beskućnike "Ruže sv. Franje" posjetili su dominikanac i studentski kapelan riječke Nadbiskupije Ivan Dominik Iličić i predstavnici NK Rijeke Sergej Jakirović, Matija Frigan i Adrian Liber.

/ im

Popisani dres NK Rijeke koji je posebno drag poznatom dominikancu Ivanu Dominiku iličiću zbog plavoga križa koji je na njemu, od sada će uljepšati prostor riječkog Prihvatilišta za beskućnike “Ruže svetoga Franje”.

Na svojem Facebook profilu napisako je: “Trener Sergej Jakirević, Matija Frigan i Adrian Liber danas su ga donijeli prilikom svog posjeta dragim potrebitim osobama, korisnicima toga meni dragog prihvatilišta, koje to jest u punom smislu riječi. Volim nogomet kao sport, ali bitnije od toga mi je da igrači budu prije svaga vrhunski ljudi, te da igraju prave utakmice i izvan terena, kojem god klubu ili reprezentaciji pripadali. Radost mi je što vidim da ih ima koji tako i čine. Vjerujem da je to povezano i s uspjehom na terenu”.

“Što u nekom klubu ili reprezentaciji ima više dobrote i pravog zajedništva to će biti bolji i rezultati na terenu i bit će veća mentalna i duhovna snaga među njima, pa ce i igra biti kreativnija, ljepša i bit će ‘fair play‘”, posebno je istaknuo.

Dominikanac Ivan Dominik Iličić kazao je da mu je stalo i da navijači “suprničkih” klubova prestanu s međusobnom mržnjom i da se ujedine oko Hrvatske reprezentacije i oko činjenja dobra izvan stadiona.

“Molimo za nogometaše, općenito sve sportaše i navijače da budu vrhunski ljudi i kroz svoj sport i život mnogima posvjedoče i prenesu one prave, neprolazne ljudske vrijednosti. Molimo na poseban način i za naše drage Vatrene kojima se bliži završnica Lige nacija. Pozdrav i Božji blagoslov”, zaključio je.

A na društvenim mrežama Prihvatilišta “Ruže svetog Franje” objavljeno je kako su svi zajedno ručali u Prihvatilištu.

“Malo smo ručali, malo pričali i puno se zabavljali! I dobili poklon – dres sa potpisima svih igrača! Dečki sretno protiv Osijeka sutra i sretno u Europi! Zaslužili ste, jer ne samo da ste to zaslužili pokazanim na terenu nego to zaslužujete i onim što pokazujete izvan terena! Hvala i sretno!”, napisali su.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja