Budi dio naše mreže

Svetkovina Svih svetih, koju slavimo u nedjelju, ima posebno značenje za vjernike jer je dan zajedništva zemaljske i nebeske Crkve, Božjeg milosrđa i ljudske grešnosti. Slavimo one svece i svetice koje je Crkva proglasila svetima, kao i one koji nisu proglašeni svetima, ali su svojim životom ostvarili ideal kršćanskog života. Ovaj blagdan želi podsjetiti sve kršćane da su pozvani već sada na svetost, a u vječnosti će u zajedništvu svih svetih konačno i potpuno postati dionici Božje svetosti. Svetost nas približava Bogu i ljudima. Tada se molimo i za duše naših najmilijih.

/ mp

Dubrovnik

31.10.2019., Groblje na Boninovu, Dubrovnik – Upaljeni lampioni na dubrovačkom groblju. / Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Misno slavlje predvodit će dubrovački biskup Mate Uzinić na gradskom groblju Boninovo u Dubrovniku u 15 sati.

Đakovo

Svečana misa bit će u župnoj crkvi Svih svetih u 11 sati, a prenosit će je Vinkovačka televizija.

Gospić

Gospićko-senjski biskup Zdenko Križić predslavit će misu u grobljanskoj kapeli sv. Marije Magdalene u 10 sati u suslavlju kancelara i tajnika preč. Mišela Grgurića i župnika gospićkog Marija Vazgeča.

Ogulin

Za župu sv. Križa u Ogulinu su u župnoj crkvi Sv. Križa u 8, 10 i 18 sati a na groblju sv. Jakova je molitva odrješenja za župljane obje ogulinske župe (sv. Križa i bl. A. Stepinca) u 15 sati kod središnjeg križa.

Poreč

Umirovljeni porečki i pulski biskup Ivan Milovan predvodit će svečano misno slavlje na Gradskom groblju u Poreču u 15 sati.

Požega

Požeški biskup Antun Škvorčević predvodit će euharistijsko slavlje, molitvu odrješenja i blagoslov grobova u 15:30 sati na požeškom groblju Sv. Ilije.

Rijeka

Misu u crkvi sv. Romualda i Svih svetih u 15 sati predslavit će riječki nadbiskup Ivan Devčić koji će nakon mise, kod središnjeg križa na groblju Kozala, predmoliti odrješenje za sve pokojne.

Sisak

Misu u crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije na sisačkom Viktorovcu, s početkom u 16 sati, predslavit će domaći župnik vlč. Ivan Grbešić. Poslije mise župnik će na groblju, kod Križa branitelja, predmoliti blagoslov za sve pokojne koji počivaju na Gradskom groblju Viktorovac.

Slavonski Brod

Na gradskom groblju radi epidemiološkoga stanja slavit će se dvije mise na otvorenom u 9 i 11 sati. Nakon mise koja započinje u 11 sati, kod svećeničke grobnice bit će prigodna molitva, a prije svake mise je molitvena priprava.

Split

Građani uveliko koriste lijepo vrijeme za posjet počivalištima svojih pokojnika uoči blagdana Svih svetih i Dušnjeg dana. / Foto: Cagalj/PIXSELL

Euharistijsko slavlje i molitva za sve pokojne bit će na splitskom gradskom groblju Lovrinac s početkom u 14:30 sati na otvorenom, uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Zagreb

Uoči dana Svih svetih građani posjećuju grobna mjesta svojih najmilij. Sukladno epidemiloškim mjerama nose se zaštitne maske i drži se socijalna distanca. / Foto: Robert Anic/PIXSELL

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodit će središnje euharistijsko slavlje i molitvu za pokojne s početkom u 16 sati na prostoru iza crkve Krista Kralja na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Na zagrebačkom groblju Miroševac fra Branko Lipša predvodi misu s početkom u 11 sati dok misu u 15 sati predvodi zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško.

Misu na groblju Markovo polje s početkom u 15 sati predvodi zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski.

Zadar

Zadar: Mnoštvo građana obilazi Gradsko groblje povodom blagdana Svih svetih. / Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić predvodit će misno slavlje u katedrali Sv. Stošije u Zadru s početkom u 11 sati, kada će podijeliti papinski blagoslov s potpunim oprostom. Na središnjem Gradskom groblju u Zadru u 15 sati toga dana nadbiskup Puljić predvodi Službu riječi s odrješenjem za pokojne.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja