Budi dio naše mreže

Donosimo pregled rasporeda slavlja svetkovine Rođenja Gospodinova - Božića diljem Lijepe naše.

/ dz

Zagreb

U božićno će vrijeme misna slavlja zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić i zagrebački pomoćni biskupi predvoditi u sljedećim župnim zajednicama:

Kardinal Josip Bozanić:

-misu u ponoć slavit će u Župi sv. Jeronima u Zagrebu – Maksimir;
danju božićnu misu u 10 sati slavit će u Župi Pohoda Blažene Djevice Marije u Zagrebu – Čučerje;
-misu zahvalnicu 31. prosinca 2021. u 18.30 sati slavit će u zajedništvu s pomoćnim biskupima u Župi sv. Blaža u Zagrebu;
-na svetkovinu Bogojavljenja – Tri Kralja, 6. siječnja 2022. godine, u 10 sati misu će slaviti u Župi bl. Alojzija Stepinca u Bestovju-Novakima-Rakitju.
-Prijenos mise polnoćke, danje božićne mise i mise na svetkovinu Bogojavljenja bit će moguće pratiti na Hrvatskoj radioteleviziji.

Polnoćka i Božićna misa u splitskoj prvostolnici

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić predvodit će na Badnjak 24. prosinca u 21 sat misu polnoćku u splitskoj prvostolnici sv. Dujma. Na Božić 25. prosinca nadbiskup predvodi svečano euharistijsko slavlje u 11 sati u splitskoj katedrali.

Misa polnoćka u požeškoj katedrali

U noći svetkovine Isusova rođenja – Božića, požeški biskup Antun Škvorčević predvodit će u zajedništvu sa svećenicima iz središnjih biskupijskih ustanova i Župe sv. Terezije Avilske te vjernicima grada Požege, svečanu misu polnoćku u požeškoj katedrali.

Polnoćka i Božić u Sisku

Sisački biskup Vlado Košić predvodit će misu polnoćku u petak 24. prosinca u 24 sata u Pastoralnom centru katedralne župe u Sisku. Na svetkovinu Božića, u subotu 25. prosinca, biskup Košić predvodit će svečano misno slavlje u bazilici sv. Kvirina s početkom u 11 sati.

Raspored bogoslužja u križevačkoj grkokatoličkoj katedrali u prigodi Božića

Badnjak – predvečerje rođenja Gospodina

Petak, 24. prosinca u 20 sati: Božićno bdjenje (Večernja i Liturgija sv. Bazilija Velikoga)

Božić – svetkovina rođenja Gospodnjega
Subota, 25. prosinca:
10 sati: Arhijerejska božićna liturgija sv. Ivana Zlatoustoga
18 sati: Velika večernja

Božićna nedjelja i Zbor presvete Bogorodice – drugi dan Božića
Nedjelja, 26. prosinca:
10 sati: Blagdanska liturgija
18 sati: Večernja
Sve službe predsluži mons. Milan Stipić, vladika križevački.

Božić u grkokatoličkoj konkatedrali Sv. Ćirila i Metoda u Zagrebu

 U grkokatoličkoj konkatedrali Sv. Ćirila i Metoda u Zagrebu na Badnjak 24. prosinca u 23 sata služit će se polnoćna sveta liturgija.

Na Božić – svetkovinu Rođenja Gospodnjega 25. prosinca u 10 sati je svečana božićna liturgija.

Na drugi dan Božića – Zbor presvete Bogorodice 26. prosinca blagdanska liturgija je također u 10 sati.

Proslava svetkovine Božića u dubrovačkoj katedrali

Misu polnoćku u noći završetka Badnjeg dana i početka svetkovine Rođenja Gospodinova u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku slavit će apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije Mate Uzinić, riječki nadbiskup koadjutor.

Svečanu danju misu na svetkovinu Božića 25. prosinca u 10 sati u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike predvodit će apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije Mate Uzinić, riječki nadbiskup koadjutor.

U nedjelju, 26. prosinca, Crkva slavi svetkovinu Svete obitelji Isusa, Marije i Josipa. Euharistijsko slavlje u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku s početkom u 10 sati slavit će katedralni župnik don Marin Lučić. Božićna liturgijska slavlja bit će izravno prenošena putem internetskih kanala Dubrovačke biskupije te nekih lokalnih medija.

Proslava svetkovine Božića u šibenskoj katedrali

Šibenski biskup Tomislav Rogić predvodit će na Badnjak 24. prosinca u 24 sata misu polnoćku u katedrali Svetog Jakova. Prije polnoćke Mješoviti katedralni zbor izvest će prigodni glazbeni program adventskih i božićnih pjesama s početkom u 23.30 sati. Na svetkovinu Božića 25. prosinca biskup će predvoditi svečano misno slavlje u katedrali Svetog Jakova u 11 sati.

Polnoćka u đakovačkoj katedrali

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić predslavit će misu polnoćku u katedrali – bazilici sv. Petra u Đakovu.

Polnoćka u osječkoj konkatedrali

Đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić predslavit će misu polnoćku  u konkatedrali sv. Petra i Pavla u Osijeku.

Mise na Badnjak i božićno vrijeme u Ogulinu

Na Badnjak 24. prosinca mise su u župnoj crkvi Sv. Križa u Ogulinu su u 20 i 24 sata, a predslavi ih domaći župnik vlč. Nikola Prša u suslavlju župnog vikara Brune Lovakovića. Mise na Božić 25. prosinca su u 8, 10 i 18 sati, kao i na blagdan sv. Stjepana prvomučenika 26. prosinca. U ponedjeljak, 27. prosinca misa je u 8 sati.

Liturgijska slavlja u božićno vrijeme u katedrali sv. Vida

24. prosinca 2021. – Badnjak – Polnoćku u 22 sata predvodi riječki nadbiskup Ivan Devčić (izravan prijenos na HR Radio Rijeka).

25. prosinca 2021. – Božić – Misu u 11 sati predvodi riječki nadbiskup Ivan Devčić. Misa na talijanskom jeziku je u 9:30, a predvodi ju vlč. Mario Gerić.

26. prosinca 2021. – Sveta Obitelj – Misu u 11 sati predvodi riječki nadbiskup Ivan Devčić. Tradicionalni koncert “Božić je judi” je u 20 sati (izravan prijenos na HR Radio Rijeka, Youtube kanalu HGU i Facebook stranica Riječke nadbiskupije).

31. prosinca 2021. – Silvesterovo – Misu zahvalnica u 17 sati predvodi riječki nadbiskup Ivan Devčić.

1. siječnja 2022. – Nova godina – svetkovina Svete Marije Bogorodice – Misu u 17 sati predvodi riječki nadbiskup Ivan Devčić.

2. siječnja 2022. – nedjeljnu misu u 11 sati predvodi riječki nadbiskup Ivan Devčić.

6. siječnja 2022. – Bogojavljenje – Misu u 11 sati predvodi riječki nadbiskup Ivan Devčić.

9. siječnja 2022. – Krštenje Gospodinovo – završetak božićnog vremena – Misu u 11 sati predvodi riječki nadbiskup Ivan Devčić.

Božićne mise u porečkoj katedrali

Biskup Radoš predslavi božićne mise u katedrali

Na svetkovinu Rođenja Gospodinova biskup Bože Radoš će u varaždinskoj katedrali predsjedati misom polnoćkom te danjom misom u 11 sati.

Nadbiskup Puljić predvodi mise na Badnjak i Božić u zadarskoj katedrali

Misu polnoćku na Badnjak, u petak 24. prosinca, s početkom u 21 sat, u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Također, svečano misno slavlje na svetkovinu Božića, u subotu 25. prosinca, s početkom u 11 sati u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Polnoćka u gospićkoj katedrali

Gospićko-senjski biskup Zdenko Križić predslavit će misu polnoćku u gospićkoj katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije 24. prosinca u 23 sata.

Pontifikalna božićna misna slavlja u Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru

Donosimo raspored božićnih misnih slavlja u katedralama u Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru.

Sarajevo

– 24. prosinca Božićno bdjenje s početkom u 21 sat
– Na dan Božića, 25. prosinca svečan misa s početkom u 10.30 sati

Banja Luka

– Na Badnjak, u banjolučkoj katedrali misa Božićnog bdjenja je u 18 sati, neće biti polnoćke
– Na dan Božića, 25. prosinca svečanu misu u banjolučkoj katedrali s početkom u 10 sati predvodit će banjolučki biskup Franjo Komarica

Mostar

Mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić predvodit će na svetkovinu Božića u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve:
– 24. prosinca misu polnoćka s početkom u 24 sata
– Na dan Božića, 25. prosinca svečanu misu s početkom u 11 sati.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja