Budi dio naše mreže

Pod okriljem jednog od najstarijih marijanskih svetišta u Hrvatskoj, Svetišta Majke Božje Goričke na Krku niče terapijska zajednica za ovisnike o drogama, kocki i alkoholu! Dom za ovisnike Zajednica Susret konačno otvara svoja vrata i u Primorsko – goranskoj županiji i to pod zaštitom Blažene Djevice Marije.

/ Sestra M. Benedikta Krapić

Biskupija Krk, Svetište Majke Božje Goričke i Dom za ovisnike Zajednica Susret, potpisali su Ugovor o korištenju kuće za potrebe psihosocijalnog tretmana ovisnika po modelu „Projekt Čovjek“.

Osnivačica Zajednice Susret, Bernardica Juretić Rožman preko 30 godina uspješno vodi borbu protiv ovisnosti diljem Hrvatske, a sada je došlo vrijeme za Susret na Kvarneru;

„Zahvaljujemo biskupu krčkom Ivici Petanjku koji je imao razumijevanja za nas, posebnu zahvalnost dugujemo rektoru Svetišta don Marinku Barbišu koji se i sam nekada bavio psihosocijalnim tretmanom ovisnika. Nadamo se da će naši korisnici u ovom prelijepom ambijentu Svetišta i okruženju Baške naći svoj mir i mjesto gdje će se moći oporaviti psihički, fizički i duhovno. Tu se sudaraju planinska i morska klima, nadamo se da će raščistiti sve njihove nemire, strahove i probleme, da će ovdje povratiti mir i vratiti se u svoj normalan život.“, rekla je Juretić Rožman za HKM prilikom potpisivanja Ugovora na Krku.

Mjesto razotkrivanja tajni i upoznavanja

Zajednica Susret na čelu s Bernardicom Juretić se prva u Hrvatskoj počela baviti problemom ovisnosti te je postala prepoznatljiva i izvan granica domovine. Gotovo 30 godina ostvaruje sjajne rezultate i širi djelovanje na nove oblike ovisnosti. Ima dvije terapijske zajednice: Terapijski centar Ivanovac i Terapijski centar Cista Velika te dva savjetovališta: u Zagrebu i Splitu. Stručnjaci u Zajednici s korisnicima rade po programu „Projekt Čovjek” koji je nastao sedamdesetih godina prošlog stoljeća u Italiji, a prilagođen je hrvatskim prilikama, radi se o filozofiji života i rada koja ima za cilj upoznati samoga sebe, potvrditi vrijednosti  međusobnih odnosa i međuljudske solidarnosti. Dokle god osoba ne dozvoli da se razotkriju njene tajne iz njih nema izlaza. Onaj tko se boji biti upoznat ne može upoznati sebe samoga niti druge, ostaje sam, stoji u djelu filozofije Zajednice Susret.

Otvaraju kuću za majke i djecu

Zajednica širi djelatnost, uskoro otvara kuću za majku i dijete kako bi konačno majkama koje se žele liječiti od ovisnosti bilo omogućeno da se ne odvajaju od svoje djece. Otvara se i zajednica za korisnike starije od 50 godina: „Radi se o korisnicima koji su u starijoj životnoj dobi i nisu sposobni za rad, nemaju uvjete da bi koristili dom za starije osobe, nemaju obitelji ili su beskućnici. Za njih se netko mora pobrinuti! Neka sve bude na veću slavu Božju i na pomoć najpotrebitijima.“, zaključila je Juretić Rožman.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja