Budi dio naše mreže

Koncert u čast sv. Eufemije u Rovinju i PapaFest u Solinu održat će se u nedjelju, 1. rujna, nakon večernjih misa u 19 sati.

/ mpp

Dva koncerta duhovne glazbe u Rovinju i Solinu održat će se 1. rujna, najavili su u utorak, 27. kolovoza organizatori koncerata u emisiji “Aktualno” Hrvatskoga katoličkoga radija.

Dvadesetprvi tradicionalni koncert popularne duhovne glazbe u čast zaštitnice Rovinja svete Eufemije održat će se u nedjelju, 1. rujna, ispred crkve sv. Eufemije u Rovinju.
Zahvaljujući neumornom bračnom paru Terzić održala se dugogodišnja tradicija duhovne glazbe u Rovinju, a ove godine najavili su nastupe Tamburaškog orkestra Črni Tomaši iz Lobora i Danijela Leke iz Slavonskog Brofa. Domaćim glazbenim snagama pridružit će se i  vlč. Janez Ferlež iz Slovenije.

Festival počinje nakon misnog slavlja u 19h koju predvodi rovinjski dekan i biskupski vikar mons. Vilim Grbac, a animiraju svi izvođači nadolazećeg koncerta.

Istoga dana, u nedjelju, 1. rujna održat će se 26. PapaFest- festival duhovnih šansona u Solinu. Sanja Ivančić, voditeljica zbora Papabenda, istaknula je festival u Solinu jedan od rijetkih koji njeguje autorsku duhovne glazbu. Ove godine, najavila je da PapaFest službeno počinje dan ranije, 31. kolovoza, kada će naš glazbeni urednik svjedočiti o svojoj karijeri i 50 godina proživljenih s glazbom.

Glazbeni program započinje u nedjelju u 20:15, nakon mise u Crkvi Gospe od Otoka.

Dođite i vi slaviti Gospodina pjesmom.

Emisiju uredio i vodio Slavko Nedić, a možete je poslušati ovdje:

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja