Budi dio naše mreže

Kako birati s pouzdanjem i jasnoćom? Kako pristupiti izboru između dvije privlačne mogućnosti? Koji su čimbenici u procesu najvažniji? I što kada je srce u sukobu s glavom? Koja će na kraju biti tvoja odluka? U odgovaranju na ova pitanja pomoći će vam knjiga autora Jima Manneya te isusovaca J. Michaela Sparougha i Tima Hipskinda SJ – „Koja je tvoja odluka“.

/ mp

Predstavljanje nove knjige iz SKAC Palma naklade održat će se u utorak, 26. rujna. u 19 sati u Zakladi Rhema (Ilica 28). U SKAC-u se susrećemo s mladima koji se svakodnevno muče s izabiranjem, od malih stvari pa do velikih odabira i preuzimanja odgovornosti za vlastiti život. Muka je u svemu tome proniknuti „Božju volju“. Ono što pomaže jest Ignacijev pristup odlučivanju. Ujedno je taj pristup i temelj knjige „Koja je tvoja odluka“.

U sklopu predstavljanja knjige održat će se i neformalni okrugli stol na kojem će o knjizi i ignacijevskom razlučivanju razgovarati: 

  • p. Mislav Skelin SJ, promotor duhovnih zvanja te jedan od duhovnika SKAC Palme i Magisa, 
  • Katarina Šimić, psihologinja u SKAC Palmi te
  • Mihovil Skelin, autor likovnog i grafičkog oblikovanja knjige. 

Moderatorica će biti Mateja Potroško, voditeljica ignacijevskih duhovnih obnova za mlade. Tema odlučivanja bliska je svima, a alati koje nam je sveti Ignacije ostavio vrijedni su i od pomoći bez obzira na vrstu odluke s kojom se suočavate. Ignacijevski pristup odlučivanju ipak zahtjeva nekoliko preduvjeta: iskrenu želju da izabirete dobro i volju da učinite što je potrebno kako biste postali dovoljno slobodni da donesete najbolju odluku. Mnogi primjeri u knjizi svjedoče kako je to proces kroz koji svi prolazimo, ali i kako nas u svemu tome Bog vodi i podržava.

O svemu tome pa i više toga, razgovarat ćemo i dijeliti na predstavljanju knjige! Vidimo se u utorak, 26. rujna, u Zakladi Rhema (Ilica 28). 

Broj mjesta na događanju je ograničen pa molimo dolazak potvrdite do 24. rujna 2023. godine putem OBRASCA.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja