Budi dio naše mreže

Prvi je dan škole, naša djeca i mladi ponovno će vidjeti svoje školske prijatelje, a nakon ljetnog odmora, uz vrata škole, otvaraju im se i vrata u svijet znanja i novih poznanstava. No ove je godine uz uzbuđenje učenika i učitelja zbog početka nove školske godine, prisutna i zabrinutost za zdravlje uzrokovana pandemijom koronavirusa. Josipa Galić, odgojiteljica u zagrebačkom Učeničkom domu Marije Jambrišak, uputila je na društvenim mrežama ohrabrenje za početak školske godine.

/ dt

Inače, Učenički dom Marije Jambrišak je ustanova koja obavlja djelatnost srednjeg školstva. Zadatak ustanove je odgojno-obrazovni rad i smještaj i prehrana učenica srednjih škola koje žive izvan mjesta školovanja. Jedna od odgajateljica u Domu je Josipa Galić koja je na posao danas krenula s punom opremom. Njezin status s društvenih mreža prenosimo u cijelosti.

Plaća i obleka, svemirski! Još da je poradit’ na prijevozu, eto nas skoro u svemiru!

Do tada sam samo junakinja onima koji svoju sreću traže u velikom gradu! Do tada sam junakinja zvana, odgajateljica! Ponosna učiteljica! Primjer i smjernica! Do tada sam osoba za razgovor, utjehu i smijeh! Otporna na sve! Otporna na metke koje ispaljuju oni koji sve o svemu znaju i kritiziraju! A ponajviše nas! Nas koji smo na prvoj crti obrazovanja! Otporni na metke koji ispaljuju, generalizirajući! Svrstavajući sve pod isti koš! Svrstavajući neradnike, kojih ima svugdje, s onima koji se trude promjeniti jedan život, a time i jedan svijet!

Otporni na metke onih koji broje dane mojeg godišnjeg, dok ih nema kada s djetetom proboravim cijelu noć na hitnoj, trudeći se biti im melem u tom trenutku! Otporna na metke onih, kojih nema dok odlazim iz večernje smjene i vidim suze djeteta kojeg nešto tišti, pa ostavim sve i sjednem do sitnih sati do pronalaska rješenja.

Pa ostanem s njim, jer ga želim čuti! Jer volim svoj posao! Jer ga ne radim zbog svemirske plaće! Radim ga, jer za mene ne postoji bolji! Biti učitelj!

Sretno svim mojim herojima, ma gdje bili!

Ponosna na sve!

S ljubavlju herojka ODGAJATELJICA Josipa

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja