Budi dio naše mreže

Crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije u Zagrebu jako je oštećena uslijed potresa koji je pogodio Zagreb u nedjelju, 22. ožujka. Materijalna šteta se još uvijek procjenjuje. Donosimo detaljan pogled na potres kojeg su snimile osam kamera postavljene u crkvi, prostoru oko crkve i samostana. Unatoč jakom potresu, Isus na križu i kipovi žena Marije i Magdalene u hodniku samostana nisu se srušili.

/ mp

Kao što smo izvješćivali, tom prilikom je župnik župe Uznesenja BDM u zagrebačkim Remetama o. Mario Antonio Čirko istaknuo:

“Oštećena je prednja lađa crkve koja je bila pošteđena u potresu 1880. U tome prednjem dijelu oštećene su freske, a neki dijelovi su i uništeni. Od glavnog oltara odvalio se kamen. Vanjski dijelovi crkve su napuknuti, pogotovo južni plato.”

Unatoč jakom potresu, Isus na križu i kipovi žena Marije i Magdalene u hodniku samostana nisu se srušili.

Isus na križu i kipovi žena – Marije i Magdalene / Foto: Screenshot

Pogledajte detaljno trenutak potresa u svetištu Majke Božje Remetske koje je snimilo čak osam kamera:

Ostanite povezani s remetskim svetištem i remetskom Gospom “Advocatom Croatiae” – Zagovornicom Hrvatske slušajući meditativnu glazbu i uranjajući u molitveno ozračje.

Ostanite povezani s remetskim svetištem i remetskom Gospom “Advocatom Croatiae” – zagovornicom Hrvatske slušajući meditativnu glazbu i uranjajući u molitveno ozračje.

Objavljuje Župa RemeteČetvrtak, 9. travnja 2020.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja