Budi dio naše mreže

Nakon što je u utorak, 12. travnja, u Ukrajinu uputio dva tegljača humanitarne pomoći koja je proteklih tjedana prikupljena diljem Hrvatske u župnim i biskupijskim caritasima Đakovačko-osječke, Splitsko-makarske i Zagrebačke nadbiskupije te Bjelovarsko-križevačke, Porečke i Pulske i Varaždinske biskupije, Hrvatski Caritas u četvrtak, 14. travnja, u Ukrajinu je tegljačem uputio i svoju devetu pošiljku.

/ mp/IKA

Ona je namijenjena stanovnicima glavnoga ukrajinskog grada Kijeva, koji posljednjih gotovo dva mjeseca žive u ratnim uvjetima, pod zračnim napadima i djelomično okruženi neprijateljskom vojskom. Hrvatski Caritas želio je ovom pošiljkom, kojoj je krajnji primatelj Caritas Kijevsko-žitomirske biskupije, upućenoj upravo uoči Vazmenoga trodnevlja, poslati poruke solidarnosti, ohrabrenja i prijateljstva te, povrh svega, poruku nade koju usred trpljenja, blizine smrti, tuge i neizvjesnosti glede budućnosti donosi uskrsno nedjeljno jutro. Naime, pošiljka humanitarne pomoći upućena iz Zagreba u četvrtak u Kijev bi trebala stići u subotu, dan uoči Uskrsa. 

Ova pošiljka Hrvatskoga Caritasa nabavljena je gotovo u cijelosti novčanim darovima što su ih od pokretanja nacionalne humanitarne akcije „Pomoć za Ukrajinu“ velikodušno darivali hrvatski građani, tvrtke, ustanove i udruge uplatama na za to otvoren račun, on-line uplatama putem mrežne stranice Hrvatskog Caritasa, digitalnog bankarstva PBZ-a te onima koji su omogućili telefonski pozivi na donacijski broj 0609010. 

Kako se radi o posljednjoj preduskrsnoj pošiljci, u njoj, uz donaciju osnovnih prehrambenih i higijenskih proizvoda prikupljenih u Porečkoj i Pulskoj biskupiji, dominiraju proizvodi hrvatskih tvrtki kojima Hrvatski Caritas, šaljući različite čokolade, energetske pločice i kompote – koji najčešće nisu u sastavu klasičnih pošiljaka trajnih temeljnih životnih namirnica – želi obradovati djecu i mlade, a donacijom brojnih vrsta kave i instant kave s okusima te čaja razveseliti i odrasle. 

Hrvatski Caritas zahvaljuje svima koji su svojim novčanim ili materijalnim darom ili pozivom na donacijski telefon omogućili da nužno potrebne namirnice stignu u srce Ukrajine. 

U akciju „Pomoć za Ukrajinu“ Hrvatskog Caritasa može se uključiti:

  • pozivima na donacijski telefon Hrvatskog Caritasa 0609010 (cijena po pozivu 6,25 HRK, PDV uključen)
  • uplatom na žiro račun Hrvatskog Caritasa: IBAN HR3823400091511177677
  • uplatom on-line donacije putem mrežne stranice Hrvatskog Caritasa www.caritas.hr 
  • darujući trajne prehrambene i higijenske namirnice koje želite poslati u Ukrajinu u župnim  i nad/biskupijskim caritasima diljem Hrvatske

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja