Budi dio naše mreže

Poznato svetište u Vepricu bilo je središte velikog događaja, gdje je ove nedjelje osnovano prvo zajedništvo Karizmatske obnove u Hrvatskoj na razini Splitske metropolije. 

/ mdj

U Svetištu Majke Božje Lurdske u Vepricu ove je nedjelje osnovana CHARIS Služba zajedništva Splitske metropolije te izabrana prva uža koordinacija koja će skrbiti za formativno i evangelizacijsko usmjerenje. Ovo je prvo povezivanje na razini metropolije u Karizmatskoj obnovi Hrvatske i najava je sličnih povezivanja u drugim metropolijama. 

Foto: KKODS

Na susretu je sudjelovalo 66 predstavnika iz 17 molitvenih zajednica. Duhovnih stvarnosti koje su na popisu pripadnika ovog zajedništva ima 20 i to 4 u Dubrovačkoj, 3 u Šibensko-kninskoj biskupiji te 13 u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji. Još nekoliko molitvenih grupa i zajednica je u fazi pristupanja zajedništvu. 

Susret je moderirao dosadašnji Hrvatski te ujedno Splitsko-makarski koordinator Lordan Ljubenkov. U uvodnoj riječi ukazao je na događaje kroz protekle godine rasta zajedništva u kojima se može prepoznati Božje vodstvo.  U svečanom ozračju nazočni su slavili, molili i zahvaljivali za dosadašnje zajedništvo te potvrdili predstavljene kandidate kojih je, božjom providnošću, bilo po jedan na previđeno mjesto služenja.

Slavljenje tijekom susreta i mise vodila je zajednica Sv. Ivan od Križa-Kamen Split čiji je voditelj Petar Jurčević poručio nazočnim kako treba ponizno ali sustavno i ustrajno raditi na međusobnom osnaživanju. 

Foto: KKODS

Izabrani u koordinaciju CHARIS službe zajedništva Splitske metropolije: 

Duhovnici:

don Nikola Mikačić 

don Marin Lučić

Koordinator Petar Jurčević 

Članovi u koordinaciji:

Ana Galić Šibensko kninska biskupija

Ivana Mazavac Dubrovačka biskupija 

Robert Brzica Splitsko-makarska Nadbiskupija 

Tomislav Slavić Splitsko-makarska Nadbiskupija 

Savjetnik:  Lordan Ljubenkov

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja