Budi dio naše mreže

Večernji list je u ponedjeljak izišao u posebnom ruhu. Naime, ova hrvatska dnevna tiskovina slavi 60 godina izlaženja. Glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić za HKR je tim povodom istaknuo kako je velika čast i odgovornost biti na čelu Večernjeg lista u ovom trenutku.

/ mp

Dražen Klarić / Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

“Riječ je o 60 godina tradicije, inovacija, sjajnih tekstova i fotografija, novinara, lektora i redaktora. Kad pogledate danas medijsku scenu sva jača novinarska imena imala su bar neki doticaj s Večernjim listom. Većina ih je svoju karijeru upravo započela u Večernjem listu”, istaknuo je Klarić.

“Kao glavni urednik koji se našao na čelu 60. godine izlaženja Večernjeg lista jako sam uzbuđen. Istovremeno nosim veliku odgovornost prema svojim prethodnicima, glavnim urednicima koji su gradili Večernji list kojeg imamo danas. Ova 60. obljetnica Večernjeg lista bila je za mene vremeplov, prilika da se zahvalim svima bez kojih ne bi bilo Večernjaka i Večernjakovaca”, nadodao je.

Dražen Klarić pojasnio je kako današnju naslovnicu Večernjeg lista krasi specijalna naslovnicu koju je nacrtao Dimitrije Popović, a u tiskovini se nalazi i rođendanski Felix koji je zaštitni znak te tiskovine.

Naslovnica Večernjeg lista za 60. obljetnicu izlaženja

Kompoziciju “60 godina Večernjeg lista” Dimitrije Popović zamislio je tako da formalno-estetskim elementima i njihovim simboličkim značenjem odrazi karakter ovog uglednog i utjecajnog hrvatskog dnevnika.

“Za mene taj se karakter poglavito ogleda u informiranju, komentarima i analizama svega onoga što čini društveni spektar čovjekove egzistencije. Sve je tu: od povijesti, kulture, umjetnosti, preko znanosti i sporta, sve do svijeta mode i spektakla”, nadodao je Popović za Večernji list.

“60 godina ‘Večernjeg lista’ imaginarna je slika projicirana iz dinamizma stvarnog vremena, onog u kojem živimo, onog koje smo proživjeli, zagledani u vrijeme koje je pred nama. Iza te se slike krije dinamizam svih društvenih procesa koji se smjenjuju u neumitnim ritmovima suvremenog svijeta, za koji nam se čini da se sve brže pokreće, mijenja…Za sve je te procese Večernji list zrcalo, svjedok, kroničar i analitičar zbivanja, podjednako lokalnih i univerzalnih”, nadodao je Popović.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja