Budi dio naše mreže

Humanitarna akcija "Pomoć stradalim u potresu-2“ provodit će se od 3. do 17. svibnja te će se time prikupljati materijalna i financijska dobra za pomoć žrtvama potresa koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju prošloga prosinca.

/ ps/IKA

Caritas Sisačke biskupije aktivno na terenu pomaže stradalima od potresa. Gotovo pola godine nakon razornog potresa u prosincu, Caritas provodi humanitarnu akciju „Pomoć stradalim u potresu -2”.

Od 3. do 17. svibnja prikupljat će se materijalna i financijska dobra u svrhu zaštite i spašavanja žrtava katastrofe (potresa) na području Sisačko-moslavačke županije. Financijska sredstva prikupljat će se na računu otvorenom kod OTP banke za humanitarnu akciju broj: HR3024070001500014303.

Materijalna dobra prikupljena tijekom akcije bit će korištena za opremanje domova stradalih obitelji u potresu kroz nabavu, gradnju, montažu i opremanje montažnih kuća za privremeni smještaj. Također, realizirat će se i dodjela financijskih sredstava obiteljima čiji su domovi stradali u potresu kroz kupnju i izdavanje vaučera (za građevinski materijal, bijelu tehniku, namještaj, sanitarije za obnovu objekata pogođenih potresom, nabava konvencijske peći za potrebe pučke kuhinje za pripremu obroka za osobe s područja pogođenih potresom, nabava prijenosnih posuda za transport hrane).

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja