Budi dio naše mreže

I ove godine Caritas Dubrovačke biskupije organizira akciju "Budi moj sv. Nikola" kojom pod plaštom sv. Nikole spaja djecu i njihove želje iz obitelji svojih korisnika s osobama koje će ih konkretno ispuniti.

/ tg

U akciji je moguće sudjelovati na Facebook stranici Caritasa Dubrovačke biskupije gdje se nalaze popisi s dječjim željama skrivenim pod inicijalima i godištem djeteta.

Oni koji žele mogu se prijaviti za određeni dar, kupiti ga i dostaviti u prostor biskupijskog Caritasa do 1. prosinca 2022. godine. “Ove godine imamo ukupno 112 dječjih želja, a uključena su djeca korisnika Caritasa s područja cijele biskupije, iz Grada i okolica, s naših otoka, Pelješca te djeca izbjeglica iz Ukrajine.

Budi moj sv. Nikola

Proces prijave je jednostavan. Treba se zapisati ispod objave, pričekati da vam djelatnici potvrde da je ‘želja baš vaša’, kupiti dar, označiti ga rednim brojem i inicijalima te donijeti ili poslati u biskupijski Caritas, na adresu Ul. Vatroslava Lisinskog 13a, Dubrovnik. Potrebno je da pokloni stignu do 1. prosinca kako bi bili spremni za dostavu djeci”, objasnili su iz biskupijskog Caritasa.

Dubrovačka biskupija

“Ovom akcijom želimo postići dva cilja: prvo, želimo da svako dijete dobije nešto novo i nešto baš po njihovoj želji, a istovremeno želimo svima pružiti radost ispunjenja dječje želje, kako bi, na jedan dan, mogli postati nečiji sveti Nikola”. Podjele darova bit će u bivšem samostanu sv. Klare u Dubrovniku na blagdan svetog Nikole, uz pravog svetog Nikolu, anđele i male krampuse.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja