Budi dio naše mreže

Tijekom ljetnih mjeseci Hrvatski katolički radio emitirat će poseban ljetni program s brojnim novim zanimljivim i aktualnim sadržajima, ali i reprizama najslušanijih emisija iz protekle sezone. Budite s nama!

/ HKM

Pod nazivom “Još bolja glazba” ljetni program HKR-a slušateljima će ponuditi obilje kvalitetnog glazbenog programa, ali neće zanemariti ni njihov kulturni, a nadasve duhovni rast. Ljetni raspored emitiranja u programu HKR-a najavio je glavni urednik Hrvatske katoličke mreže Siniša Kovačić.

Subota u 20 sati ostaje rezerviran termin za jednu od najdugovječnijih emisija “Sutra je dan Gospodnji” kojom se slušatelje priprema za nedjeljno euharistijsko slavlje. I tijekom ljeta slušatelji imaju priliku za duhovni poticaj u obliku emisije “U svjetlu Božje riječi” koja dobiva i reprizni termin svakoga dana u 18 sati.

Hrvatski katolički radio i dalje će, u cilju ostvarivanja evangelizacijskog poslanja, svakodnevno u 10 i u 16 sati emitirati “Vijesti iz života Crkve”. Uz  molitvu krunice u 5.30 i u 22 sata, svakodnevno u 15 sati nastavljamo zajednički moliti i krunicu Božjeg milosrđa na brojne nakane naših slušatelja.

Urednica i novinarka Tihana Semijalac / Foto: HKM

Emisiju “Svjetiljka u noći”, koju uređuje i vodi rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa mons. Antun Sente, nastavlja svijetliti tijekom cijeloga ljeta i brojnim slušateljima nudi priliku za razgovor s mons. Senteom o raznim temama koje ih zanimaju.

Dobrog radijskog programa nema bez dobre glazbe, a Hrvatski katolički radio potrudio se da njegov glazbeni program ovoga ljeta postane još bolji. Tako će program obilovati probranim glazbenim sadržajem. Emisija “Glazbena slušaonica” emitirat će se svakodnevno u 17.30 i to na način da će slušatelji jedan dan uživati u najpoznatijim skladbama domaćega autora, a jedan dan stranoga.

Glavni urednik HKM-a Siniša Kovačić / Foto: HKM

Svakoga dana nakon molitve Angelusa prilika je za upoznavanje s najljepšim marijanskim pjesmama, posebno priraslim srcu hrvatskih vjernika. Također, tijekom ljeta svakoga petka u 20 sati nastavljamo s emitiranjem emisije “Hrvatsko narodno blago”, urednika i voditelja Stjepana Večkovića.

Za ljubitelje klasične glazbe, maestro Davor Kelić nastavlja uređivati emisiju “Klasični vrt”, donoseći slušateljima dragulje iz krune umjetničke glazbe. U večernjim satima, nakon krunice u 22 sata, slušatelji imaju priliku uživati u koncertima tamburaške, pop-rock i duhovne glazbe.

Ljetni program HKR-a uz redovite vijesti svakoga punog sata i prognozu vremena, obilovat će servisnim i aktualnim informacijama. Aktualne teme obrađivat će se u prijepodnevnom programu i to u 8.30 i 11.15.

Glazbeni urednik Adrian Vinković Rangel / Foto: HKM

Središnja informativna emisija “Dnevnik” na rasporedu je u 17 sati i ovoga ljeta svakodnevno će biti obogaćena kulturnim sadržajem koji će popratiti najvažnija kulturna događanja koja se u ljetnim mjesecima tradicionalno sele na našu obalu.

Emisija “Domoljubne minute” urednika i voditelja povjesničara Borne Marinića dobivaju novi termin u 14.30. Riječ je o jednoj od rijetkih emisija na hrvatskoj medijskoj sceni koja se svakodnevno prisjeća hrvatskih branitelja i njihove žrtve za slobodu.

Urednica i novinarka Marija Pandžić / Foto: Ante Peran

Svakoga dana u 20 sati HKR će reprizirati izbor najboljih emisija iz prošle sezone – ponedjeljkom emisiju “Kulturogram”, utorkom emisiju “Zašto vjerujem”, srijedom emisiju “Od Krista pozvani”, četvrtkom emisiju “Hitoplov”.

Kroz cijelo ljeto utorkom u 21 sat emitiramo emisije “Osmišljena starost” i “Radost ljubavi u obitelji” urednika Petra-Krešimira Hodžića. Emisiju “Kulturni biseri Hrvatske”, u kojoj ćemo posjetiti deset najljepših hrvatskih dvoraca, urednice Katarine Varenice možete pratiti od srpnja od 8.15 svake subote. Emisiju “Volim zeleno” urednice Marije Pandžić možete pratiti od 13.15 svake subote.

Ugodno i blagoslovljeno ljeto uz frekvencije Dobrog radija za dobre ljude – Hrvatskog katoličkog radija! Detaljnije informacije o programu HKR-a i emisijama doznajte na mrežnoj stranici HKR-a.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja